1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Maliye Bakanlığı’ndan KYK borçları için düzenleme getirildi! Borçlar silinecek mi? KYK borç affı var mı?
Maliye Bakanlığı’ndan KYK borçları için düzenleme getirildi! Borçlar silinecek mi? KYK borç affı var mı?

Maliye Bakanlığı’ndan KYK borçları için düzenleme getirildi! Borçlar silinecek mi? KYK borç affı var mı?

KYK öğrenim kredi borcu olan vatandaşlar borçların silinmesi, bu süreç içerisinde düzenlemelerin meydana gelmesi adına bekliyorlar. Korona virüs süreçlerinin gelmesi ile beraber ekonomik alanda zorluk yaşayan vatandaşlar adına iş bulma konusu da sorun olmaya başladı. Peki bu konu hakkında bir adım atılacak mı? İşte merak edilen tüm detaylar...

A+A-

KYK öğrenim kredi borçları adına ilişkin bir düzenleme yapılıyor olup olmadığı son dönemlerde en çok merak edilen konulardan bir tanesi olmaya başladı.. Özellik ile de KYK borcu olan vatandaşları ortalama olarak 5 milyon üzerinde olması ve takibe alınan kişilerin sayıları da üç yüz bin üzerine kadar çıkması da taleplerin meydana gelmesine neden oldu. Bir dönemler hükümet gündemi içerisinde yer alan konu hakkında merak edilen tüm detaylar...

KYK öğrenim kredi borçları silinecek mi?

KYK öğrenim kredi borçları ile alakalı olarak ciddi gelişmeler Cumhurbaşkanı Erdoğan ile maliye ve hazine bakanı Albayrak, açıklamaları ile dikkatleri çekti. Bu konu hakkında farklı düzenlemelerin geleceğinin haberini veren Sayın Erdoğan tarafından gelen açıklamaların ardında maliye bakanı da düzenlemeler sürecinde çalışmaların başlatıldığına dair ifadelerde yer aldı.

Pandemi süreci başladı

Yapılan açıklamaların üzerinden çok zaman geçmeden ülke içerisinde korona virüs salgın süreçleri meydana geldi. Ekonominin bu denli olumsuz bir şekilde etkilenmesinin ardından dönemde meydana gelecek olan borcu olan vatandaşlar adına farklı sorular meydana geldi.

Toplam KYK borcu şu an 5 milyonun üzerinde

KYK öğrenim kredisi alan vatandaşların toplam sayısı ise 5 milyonun üzerine kadar çıktı. Bir yandan da bu anlarda ne zaman ve nasıl bir düzenleme geleceğine dair araştırmalar mera ile devam ediyor. Hükümet içerisinde yapılan son açıklamaların ardından da farklı beklenti durumları olan 5 milyon vatandaş adına borçların silinecek olması adına da adımların atılması bekleniyor.

Borçlar için yapılacak olan düzenlemelerin ardından ön görülen durumlar üzerinde ise borçların tamamen silinecek olması, borçlardaki faiz oranlarının silinecek olması ve borçlarda yeniden yapılandırma gibi farklı maddeler yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum