1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Maliye Bakanı Lütfi Elvan’dan çarpıcı açıklama: Temmuz ayında vatandaşları rahatlatmak için yeni iki kredi fırsatı geliyor…
Maliye Bakanı Lütfi Elvan’dan çarpıcı açıklama: Temmuz ayında vatandaşları rahatlatmak için yeni iki kredi fırsatı geliyor…

Maliye Bakanı Lütfi Elvan’dan çarpıcı açıklama: Temmuz ayında vatandaşları rahatlatmak için yeni iki kredi fırsatı geliyor…

Hazine ve maliye bakanı olarak çalışma hayatına devam eden Lütfi Elvan yaptığı açıklama sırasında kredi garanti fonu teminatlı olacak şekilde yeni iki programın temmuz ayı itibari ile uygulamaya geçecek olduğu aktarıldı. Açıklaması sırasında; ilk başta ihracat durumlarını öncelik gören yatırım KGF teminatlı olarak 5 ve 6. Bölgeler için uzun vadeli bir şekilde kredi destekleri verilecek.

A+A-

Hazine ve maliye bakanı olarak çalışma hayatına devam eden Lütfi Elvan yaptığı açıklama sırasında kredi garanti fonu teminatlı olacak şekilde yeni iki programın temmuz ayı itibari ile uygulamaya geçecek olduğu aktarıldı. Açıklaması sırasında; ilk başta ihracat durumlarını öncelik gören yatırım KGF teminatlı olarak 5 ve 6. Bölgeler için uzun vadeli bir şekilde  kredi destekleri verilecek.

İkinci kısımda ise küçük ölçekli olarak yer alan firmaların istihdam durumlarına katkı sunması için likitide destekleri verilecek. KGF kefaleti ile beraber kredi erişim imkanları sunulacak şeklinde açıklamalar geldi.

Açıklama geldi…

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Müşterek Konsey toplantısı sırasında açıklama yapan Elvan açıklaması sırasında; "Temmuz ayı il birlikte olacak şekilde KGF destekli olarak iki yeni mekanizma hayata geçmesi planlamaları yapıldı. Buradan da zorlu günler içerisinde herkesin yüzlerinin gülmesi için söz konusu olan durumun müjdesini de vermek isterim. İlk başta ihracat durumlarını öncelik gören yatırım KGF teminatlı olarak 5 ve 6. Bölgeler için uzun vadeli bir şekilde  kredi destekleri verilecek. İkinci kısımda ise küçük ölçekli olarak yer alan firmaların istihdam durumlarına katkı sunması için likitide destekleri verilecek.

KGF kefaleti ile beraber kredi erişim imkanları sunulacak. Firmaların bu anlar içerisinde istihdama katmış olduğu her bir kişi için, 12 ay süre ile ödediği sosyal sigorta ile beraber işsizlik sigortası primleri firma üzerinde gerekli olan katkı olarak kredi faiz bakiyesinden düşmeleri yapılacak." Şeklinde sözlere yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.