1. HABERLER

  2. NASIL YAPILIR

  3. Makyajsız Makyaj Trendi! Fresh Makyaj İle Çok Daha Genç ve Sağlıklı Görünün! Fresh Makyaj Nasıl Yapılır?
Makyajsız Makyaj Trendi! Fresh Makyaj İle Çok Daha Genç ve Sağlıklı Görünün! Fresh Makyaj Nasıl Yapılır?

Makyajsız Makyaj Trendi! Fresh Makyaj İle Çok Daha Genç ve Sağlıklı Görünün! Fresh Makyaj Nasıl Yapılır?

“Makyajsız görünen makyaj” şu sıralar çok moda! Medyanın bize dayattığı güzellik algısına rağmen, pek çoğumuz o “aşırı makyajlı” görüntüden hoşlanmıyoruz. Fresh ve doğal bir görünüm, Instagram’da sıkça karşımıza çıkan tipik güzellik görünümün doğrudan tersini düşündürüyor. Fresh makyaj, temelde minimum bir ürün kullanımı içerir ve ürün sayısından çok, uygulama adımlarına odaklanmaktadır.

A+A-

“Makyajsız görünen makyaj” şu sıralar çok moda! Medyanın bize dayattığı güzellik algısına rağmen, pek çoğumuz o “aşırı makyajlı” görüntüden hoşlanmıyoruz. Fresh ve doğal bir görünüm, Instagram’da sıkça karşımıza çıkan tipik güzellik görünümün doğrudan tersini düşündürüyor. Fresh makyaj, temelde minimum bir ürün kullanımı içerir ve ürün sayısından çok, uygulama adımlarına odaklanmaktadır. Fresh makyaj trendinin en iyi ipuçlarını ve püf noktalarını araştırdık!

  1. Primer seçimi

Primer ile, cakey bir görünümden ziyade, daha nemli, daha fresh ve istenen sonuçlar elde edilebilir. Yüzeydeki gözenekleri daha az görünür kılmak, kadifemsi bir tuval oluşturmak ve bulanıklaştırmak için iyi bir primer satın almak önemlidir.

  1. Fondöteni doğru uygulayın

Fondöten sürerken aceleci davranmayın. Tercihen; ürünü cilde bastırmak için sünger kullanarak sürün. Bu sayede, daha doğal bir doku oluşturabilirsiniz. Ürünü, elmacık kemiklerin açısını takip eden ince tabakalar oluşturacak şekilde, kademeli olarak uygulayın.

Böylece, fondötenin bir cilt gibi görünmesini sağlarken, bir yandan da daha uzun süre kalıcı olmasını sağlayacaksınız. Fresh makyaj görünümü için fondöten seçiminde, ince kıvamlı, ipeksi bazlı bir ürün tercih edin. Sivilce ve lekeleriniz varsa, biraz kapatıcı desteğine ihtiyacınız olabilir.

  1. Kapatıcıyı noktasal olarak uygulayın

Yoğun bir fondöten gibi, yüzü ihtiyacınız olandan daha ağır bir şeyle kaplamak yerine, noktasal olarak kapatıcı uygulamak daha mantıklıdır. Yorgunluğunuz fresh görünmenize engel oluyorsa, göz altı bölgelerini aydınlatacak ve yumuşatacak, ışığı yansıtan bir kapatıcı kullanabilirsin.

  1. Çok fazla allık kullanmayın

Allık, daha genç bir görünüm sağlar. Ayrıca, akşamdan kalma görünümü azaltır ve genel olarak cildi canlandırıcı etkiye sahiptir. Ancak, çok fazla allık görünümü, açık havada çok fazla makyajlı görünmenize neden olabilir. Su bazlı bir allık ile, sağlıklı bir görünüm sağlamak daha kolaydır. Işıltı yaratan krem allıkları, ekstra yumuşaklık için elmacık kemiklerinizin üzerine bir miktar uygulamak, ten hedefinize ulaşmanızı sağlayacaktır.

  1. Maskara uygularken aşırıya kaçmayın

Makyaj dünyasında, gerçeği yansıtmak her zaman en iyisidir. Hafif kirpikler, daha fresh bir makyaj görünümü yakalamanızı sağlar.

Maskaranın daha doğal görünmesinin sağlamanın etkili bir yolu, kirpiklere uygularken, fazla ürünü çıkarmak için bir mendil kullanmaktır. Bu, kirpiklerin yapışmasını önlemenin son derece kolay bir yoludur.

  1. Daha doğal görünen dudaklar

Doğal görünen bir dudak görünümü elde etmek, aslında son derece zordur. Doğal dudak renginize uygun bir renk bulmak için biraz araştırma yapmanız gerekebilir. Ancak, doğal bir dudak görünümü fresh makyaj için kilit noktalardan biridir!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.