1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Maaş Miktarlarında Büyük Değişiklik! 65 Yaş Maaşı Alanlar İçin Müjdeli Haber...
Maaş Miktarlarında Büyük Değişiklik! 65 Yaş Maaşı Alanlar İçin Müjdeli Haber...

Maaş Miktarlarında Büyük Değişiklik! 65 Yaş Maaşı Alanlar İçin Müjdeli Haber...

Hükümet, 65 yaş ve üstü bireyler için asgari ücrette önemli bir artış açıkladı. Asgari ücretteki ara zam iki gün önce açıklandı. Temmuz ayında asgari ücrete yapılan zam, devlet yardım ödemelerinde de artışa neden oldu. İşte ödemenin detayları:

A+A-

Hükümet, 65 yaş ve üstü bireyler için asgari ücrette önemli bir artış açıkladı. Asgari ücretteki ara zam iki gün önce açıklandı. Temmuz ayında asgari ücrete yapılan zam, devlet yardım ödemelerinde de artışa neden oldu. İşte ödemenin detayları:

Son dakika haberlerinde, asgari ücrete yapılan zam sonrası maluliyet aylığı, 65 yaş ve üstü aylıkları, staj ödenekleri ve genel sağlık sigortası prim ücretlerinin arttığı bildirildi. Şimdi akla şu soru geliyor: Devlet yardımlarına ne kadar zam yapılacak? Devlet desteği alanlar için yeni yardım miktarı ne olacak? Sosyal yardımlarda son dönemde yapılan artışın detaylarını ve detaylarını size aktaracağız:

Bu konu şu anda konuyu merakla araştıran 7 milyon çalışanı yakından ilgilendiriyor. Önceki gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayı asgari ücretini açıkladı. Bakan Işıkhan, asgari ücrete yüzde 34 zam yapıldığını bildirdi. Neticede Temmuz ayı itibariyle net asgari ücret 11.402 TL'ye ulaştı. Brüt asgari ücret 13.414 TL'ye yükseldi.

2023 Asgari Ücrete Yapılan Zam İşsizlik Yardımlarını Etkiledi mi? Devlet, belirli koşulları sağlayan sigortalılara işsizlik süreleri boyunca belirli bir süre işsizlik ödeneği sağlamaktadır. İşsizlik ödeneği brüt asgari ücretin en az %40'ı oranında ödenir ve %80'ini geçemez. Asgari ücret artışının ardından yeni asgari işsizlik ödeneği asgari 5 bin 365 TL'ye yükseldi. En yüksek işsizlik maaşı 10 bin 731 TL olarak açıklandı.

Asgari Ücrete Yapılan Zam Sonrası Doğum ve Askerlik Kredisi Ne Kadar Olacak? Asgari ücrete yapılan yüzde 35 zam sonrası doğum ve askerlik kredisi miktarı değişti. Krediler brüt asgari ücretin %32'sinden az veya asgari ücretin 7,5 katından fazla olamaz. Böylece yeni zam ile birlikte günlük minimum kredi 143 TL olurken, maksimum 1.070 TL'ye ulaştı.

Asgari Ücrete Yapılan Zam Sonrası Engelli Maaşı Ne Kadar? Asgari ücrete yapılan zam sonrası vatandaşlar Temmuz 2023 engelli maaşını sorgulamaya başladı. Yeni asgari ücretin açıklanmasının ardından engelli maaşları yüzde 40 artarak yüzde 69'a çıktı. Böylece engelli aylığı 2.328 TL'ye ulaşırken, engellilik oranı %70 ve üzerinde olan bireylere 3.469 TL veriliyor.

Yeni Asgari Ücret Sonrası Sağlık Raporu Ücretleri Ne Kadar? Sigortalıların günlük sağlık raporu ücretleri asgari ücrete yapılan zam sonrası değişmiştir. Temmuz ayı itibarıyla ayakta tedavi günlük ücreti 299,49 TL olurken, yatarak tedavi ücreti 224,69 TL'ye yükseldi.

Yeni Staj Ödeneği Ne Kadar? Asgari ücrete yapılan zam sonrası staj ödenekleri güncellendi. Daha önce, stajyerler için aylık ödenek net asgari ücretin %30'undan az olamıyordu. Asgari ücrete yapılan zam ile birlikte yeni staj ödeneği asgari 2.552,04 TL'den 3.420 TL'ye çıktı.

65 Yaş ve Üzeri Bireylerin Emekli Maaşlarına Zam! Asgari ücrete yapılan zam sonrası 65 yaş ve üstü emekli maaşlarında değişiklik oldu. Temmuz ayı itibarıyla 65 yaş ve üstü emekli maaşı 3 bin 490 TL'ye yükseldi.

İhtiyari Sigorta Primi Ne Kadar Arttı? Asgari ücrete yapılan zam sonrası isteğe bağlı sigorta primlerinde güncelleme yapıldı. İsteğe bağlı sigorta primi, 7'ye kadar olmak üzere brüt asgari ücretin %32'si olarak hesaplanır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.