1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. LGS Sonuçları Belli Oldu! LGS Nakil Sonucu Sorgulama Ekranı! Hemen Sorgulama Yapın…
LGS Sonuçları Belli Oldu! LGS Nakil Sonucu Sorgulama Ekranı! Hemen Sorgulama Yapın…

LGS Sonuçları Belli Oldu! LGS Nakil Sonucu Sorgulama Ekranı! Hemen Sorgulama Yapın…

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı), LGS (Liselere Geçiş Sistemi) kapsamında yerleştirmek için birinci nakil sonuçları açıklandı. Birinci nakil sonuçları için ‘meb.gov.tr’ adresini kullanabilirsiniz. Bugün başlayan yerleştirmeye esas tercih başvuruları 21 Ağustos’ta sona erecek. İkinci nakil sonuçları 24 Ağustos’ta açıklanacak ve böylelikle merkezi olarak yürüyen ana yerleştirme işlemleri son bulacak.

A+A-

LGS 2. Tercih sonuçları Nakil sonuçları olarak ta bilinmektedir. LGS 2. Tercih sonuçları 17 Ağustos itibari ile erişime açıldı. 10 Ağustosta açıklanan tercihlerde istedikleri herhangi okulayerleşemeyen adaylar nakil işlemlerini 10-14 Ağustos tarihlerinde tamamladılar. LGS kapsamında yerleştirme sonuçlarına meb.gov.tr adresinden bakabileceksiniz.

İkinci yerleştirmede de nakil sonunda herhangi bir yere yerleşemeyen öğrenciler için il ile ilçe yerleştirme komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak olup 28 Ağustos’ta süreç tamamen sona ermiş olacak.

Öğrenciler % 96 İstedikleri Okullara Yerleşti!

MEB yetkililerinden alınan bilgilere göre, 1 nakil dönemi sonunda öğrencilerin nerede ise tamamı istediği okullara yerleşti. Başvuru yapan öğrencilerin %96’sı neticeden hayli memnun.

Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine yerleşmiş olan öğrencilerin sayısı geride bıraktığımız yıla göre % 47 arttı. Mesleki eğitime yerleşen öğrenci sayısı 437.248 olduğu görülüyor.

LGS nakil sonuç sorgulama ekranı için meb.gov.tr adresini kullanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.