1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. KYK Borçlarında Flaş Gelişme! KYK Borçları Hakkında 2021 Affı Çıktı Mı, Silinecek mi?
KYK Borçlarında Flaş Gelişme! KYK Borçları Hakkında 2021 Affı Çıktı Mı, Silinecek mi?

KYK Borçlarında Flaş Gelişme! KYK Borçları Hakkında 2021 Affı Çıktı Mı, Silinecek mi?

KYK borcu olan kişilere Haziran ayında çıkan kanun ile beraber yapılandırma hakkı verildi. KYK borcu olan kişiler içinkapsanan borç tarihi, 30 Nisan 2021’den önceki tarihi kapsamaktadır. Borçları olan kişilerin yapılandırma başvurusu 31 Ağustos 2021 olarak belirledi. Şu an KYK borçlarının silinmesi için bir hazırlık bulunmamaktadır. Peki KYK borcu yapılandırma başvurusuNasıl Yapılmaktadır?

A+A-

KYK borcu olan kişilere Haziran ayında çıkan kanun ile beraber yapılandırma hakkı verildi. KYK borcu olan kişiler içinkapsanan borç tarihi, 30 Nisan 2021’den önceki tarihi kapsamaktadır. Borçları olan kişilerin yapılandırma başvurusu 31 Ağustos 2021 olarak belirledi. Şu an KYK borçlarının silinmesi için bir hazırlık bulunmamaktadır. Peki KYK borcu yapılandırma başvurusuNasıl Yapılmaktadır? KYK borcu olanlar ve yapılandırmaya gitmek isteyenler için haber detayları şu şekildedir…

Kredi ve Yurtlar Kurumu yani KYK birçok üniversiteliye her yıl maddi destek sağlamaktadır. Geri ödemesiz ve Geri ödemeli maddi duruma göre belirlenmektedir. Geri ödemeli olarak verilen bu öğrenim kredilerini alan öğrenciler, iş bulamadıkları zaman KYK ödemelerini gerçekleştirmekte zorlanıyorlar. Aynı zamanda borç faizi KYK borçlarını etkileyerek birçok gence zorluk yaşatmakta ve ödemeleri gereken miktar artmaktadır. Bu konu hakkında Haziran ayında yeni bir yapılandırma hazırlandı.

KYK Borcu Af Çıkacak mı? Borçlar Silinecek mi?

Üniversite öğrencilerine KYK tarafından verilen öğrenim kredisini ödeyemeyen kişilere KYK borç silinmesi gibi bir durum güncel olarak bulunmamaktadır. Bu durumda KYK borcunun ödenmesini isteyen devlet kişilere bu durumu belirtmektedir. KYK borçlarının silinmesi için bazı partiler TBMM üzerinden kanun teklif etseler de İktidar partisi bu durumu reddetmektedir. Bunun üzerinde Haziran ayında kanun düzenlemesi ile beraber tüm borçlar yapılandırılmaya alındı.

Borç Yapılandırılması KYK Kredisi Alanlar İçin Nasıl Yapılır?

KYK borcunu yapılandırmak isteyen kişiler vergi daireleri üzerinden veya internet üzerinden yapılabilmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığı sitesi üzerinden online başvurularınızı yapabilirsiniz. Resmî web sitesi üzerinden e-devlet bilgileriniz ile giriş yapabilir ve yapılandırma hakkında bilgi alabilirsiniz. En son başvuru tarihinin 31 Ağustos 2021 tarihine kadar yapmanız gerekmektedir.

Yapılandırmak istenen tutar, kanun tarafından hazırlanan sürede ödenmemesi durumunda vade tarihinde değişiklik yapılmayacaktır. Borcunuz yapılandırılırken taksitle ödemek isteyebilirsiniz ve bu durumda borçlu kişiler başvuru sırasında 6 taksit, 9 taksit, 12 taksit veya 18 taksit olarak belirtmelidir. Bu ödeme seçeneklerini belirttikten sonra belirlenen taksit süresi değiştirilemez veya belirlenen süreden daha uzun bir süre içerisinde ödemesi yapılmayacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.