1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. KYK borçları siliniyor mu? E-devlet’te kyk borcu sorgulama işlem ekranı açıldı!
KYK borçları siliniyor mu? E-devlet’te kyk borcu sorgulama işlem ekranı açıldı!

KYK borçları siliniyor mu? E-devlet’te kyk borcu sorgulama işlem ekranı açıldı!

KYK kredisi alarak öğrenim hayatı boyunca rahat etmek isteyen tüm öğrencilerin en büyük kâbusu, okul bittiğinde alınan kredilerin geri ödemesi ile ilgili yaşanan sorunlardır. Konuya ilişkin tüm sorular ve yanıtlar haberde…

A+A-

KYK kredisi alarak öğrenim hayatı boyunca rahat etmek isteyen tüm öğrencilerin en büyük kâbusu, okul bittiğinde alınan kredilerin geri ödemesi ile ilgili yaşanan sorunlardır. Bu soruna karşın sıklıkla “KYK Borcu silinecek mi, KYK borcu erteleme” gibi istekler ve sorular da gündeme geliyor. Konuya ilişkin tüm sorular ve yanıtlar haberde…

Öğrenim süresince Kredi Yurtlar Kurumu vasıtasıyla her ay düzenli olarak ödenen KYK ödemeleri, okul bittiğinde geri ödenmek suretiyle verilmektedir. KYK borç ödeme sorgulama işlemlerinde olduğu gibi öğrenciler KYK sebebiyle borçlu bulundukları miktarın ertelemesini de e-devlet üzerinden yapabilmektedir.

Öğrencilerin eğitimleri sırasında herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmaması adına kaynak aktarımı yapan Kredi ve Yurtlar Kurumu, öğrenim katkı kredisi geri ödemesi ile ilgili başvuruların alınmasında yalanan sorunlar ve oluşan mağduriyetleri gidermek adına, manuel olarak yapılan tüm işlemleri elektronik ortama taşıyarak işlemlerin daha hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabilmesini sağladı. İşte KYK borç geri ödemesi ile ilgili tüm detaylar.

KYK Borçlarına Erteleme Geldi!

KYK borçları öğrenim hayatı devam eden ve eğitimlerini bitiren öğrencilerin bir numaralı gündemi olmaya devam ediyor. KYK resmi sitesi öğrencilerin meraklı bekleyişlerine resmi web sitesinden yaptığı açıklama ile son verdi ve sitede kredi geri ödemelerinin ertelendiğine dair haberi yayınladı.

KYK Borcu Nasıl Ertelenir?

KYK borç erteleme başvurusu yapmak için e-devlet kanalını kullanmaya başlayan KYK, başvuru sahiplerinin kimlik numaraları ve şifre ile sisteme erişebilmesini sağlamış bulunuyor. Erteleme başvurusunda bulunacak olanlar e-devletten girdikleri web sitesinde, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü> Kredi Geri Ödeme Erteleme Başvurusu yönergelerini takip ederek işlemlerini yapabiliyor.

KYK Borçları Silinir Mi?

“KYK borçları silinir mi?” Sorusu, birçok borçlu tarafından sıklıkla sorulur.

İhtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimleri sırasında her ay düzenli olarak aldıkları KYK kredileri, ancak kişinin çalışamaz durumda olması halinde silinmektedir. Bu tür bir durumlar karşılaşılması durumunda tam teşekküllü bir hastaneden bir sağlık raporu alınması ve raporda ‘’ hayatını çalışarak kazanamaz’’ ibaresinin açık ve net bir şekilde yazılı olması gerekmektedir.

Ayrıca kredi borçlusu öğrencinin hayatını kaybetmiş olması de kredi borcunun silinmesini gerektiren bir durumdur. Borç taksitlerini düzenli ödeyen ancak ödeme sıkıntısına düşen kişiler de e-devlet üzerinden kurumun sitesine giriş yaparak borçların ertelenmesi talebinde bulunabilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum