1. HABERLER

  2. DİZİ

  3. Kuzey Yıldızı İlk Aşk Dizisinin Konuğu Resul Dindar Kimdir?
Kuzey Yıldızı İlk Aşk Dizisinin Konuğu Resul Dindar Kimdir?

Kuzey Yıldızı İlk Aşk Dizisinin Konuğu Resul Dindar Kimdir?

Kuzey Yıldızı İlk Aşk dizisinde yer almasıyla beraber pek çok kişi tarafından merak konusu haline gelen Resul Dindar, Karadeniz müziği söz konusu olduğundan son derece başarılı bir isim olarak adından söz ettirmektedir.

A+A-

Karmate gurubunun kuruculuğunu ve solistliğini yapmış olan Resul Dindar, diziye konuk olması ile beraber geniş bir kitlenin ilgisini de kazanmıştır. Çok fazla insan tarafından merak edilen ve sevilerek dinlenen Resul Dindar aslen nereli, Resul Dindar kimdir? gibi soruların cevabı yazımızın devamında…

Resul Dindar kimdir?

Aslen Artvin Hopa’lı olan Resul Dindar, 24 Ocak 1982 tarihinde dünyaya gelmiştir. Türk halk müziği ses sanatçısı olarak çalışmasıyla beraber 2008 yılında Karmate isimli grubu kurup solistlik yapmasıyla büyük bir popülerlik kazanmıştır. Çıkardığı Karmate, Nani ve Nayino isimli iki albümü de geniş kitlelere ulaşmıştır.

2012 yılında gruptan ayrılmasından sonra müzik çalışmalarına tek devam etmiş ve 2013 yılında Divane isimli ilk solo albümünü çıkartmıştır. Özellikle Karadeniz’e özgü müzikler ile bilinen Resul Dindar; Lazca, gürcüce, magrelce gibi dillerde eserler de seslendirmektedir. 27 Mart 2018 tarihinde anne ve babası bir trafik kazası geçirmiş ve Rize Devlet hastanesi’nde bir süre tedavi edilmeye çalışılmıştır. Hastanedeki tüm uğraşlara rağmen Resul Dindar’ın anne ve babası kazadan bir gün sonra hayatını kaybetmiştir.

Resul Dindar’ın Divane, Dalgalan Karadeniz, Aşk-ı Meşk olmak üzere üç albümü bulunmaktadır. Single olarak ise 2016 yılında Sorma, Hiç, Güzelliğin On Para Etmez parçalarını çıkartmıştır. Bununla beraber 2017 yılında Öptüm, 2018 yılında ise Eyvallah ve Yangın yeri olmak üzere çıkarmış olduğu toplamda 6 adet single bulunmaktadır. Seslendirdiği pek çok farklı şarkıyı ise 2008 yılından bu yana dinleyiciler ile buluşturmaya devam etmektedir.

Resul Dindar özellikle Karadeniz müzikleri seven kişiler tarafından büyük ilgi görmektedir. Konserler vermeye devam eden ve her seferinde yoğun ilgi ile karşılaşan Dindar;  yumuşak sesi ve etkileyici yorumu ile dikkat çekmektedir. Show TV’de yayınlanan, özellikle romantik yapımları ve Karadeniz’i seven kişiler tarafından severek takip edilen Kuzey Yıldızı İlk Aşk dizisinin 39. Bölümüne konuk olmasıyla beraber diziyi seven kişiler tarafından da oldukça merak edilmiştir. Aslıhan Güner ile beraber söylediği “Kapundaki Nar Midur” şarkısı ile izleyicilerin ve müzik severlerin beğenisini toplamıştır. Resul Dindar başarılı çalışmaları ile her geçen gün daha geniş bir kitleye ulaşmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.