1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kurban bayramı ikramiyeleri hesaba ne zaman yatacak? Merak edilen tarih açıklandı
Kurban bayramı ikramiyeleri hesaba ne zaman yatacak? Merak edilen tarih açıklandı

Kurban bayramı ikramiyeleri hesaba ne zaman yatacak? Merak edilen tarih açıklandı

Emeklilere Kurban Bayramı için de bir ikramiye ödenecek. “Kurban bayramı ikramiyesi ne zaman ödenecek” merak edilen sorulardan bir tanesi. Milyonlarca emekliyi yakından ilgilen bu durum ile merak edilen her şey detaylarda.

A+A-

Emeklilere Kurban Bayramı için de bir ikramiye ödenecek. “Kurban bayramı ikramiyesi ne zaman ödenecek” merak edilen sorulardan bir tanesi.

Haziran ayının girmesi ile beraber emekliler için ödenecek bayram ikramiyeleri hız kazandı. Ramazan bayramından önce yapılan bin liralık ikramiye ödemesi Kurban Bayramı içerisinde de geçerli olacak.

Bu yıl Ramazan ayı içerisinde yapılan ikramiye, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi ile verilen erkene nisan ayında gerçekleşti. Bu yıl Kurban Bayramının ilk günü 31 Temmuz 2020 ye denk gelirken son günü de 3 Ağustos 2020’ye denk geliyor.

Emekliler için ödenecek olan ikramiyelerin Temmuz ayı içerisinde olması bekleniyor. Her ne kadar net bir bilgi yer almasa bile Temmuz ayında yer alacağı ön görülüyor.

Kurban İkramiyesi Kimleri Kapsayacak?

Ramazan ve Kurban bayramı olmak üzere yıl içerisinde toplam iki kere bayram ikramiyeleri SGK tarafından emekli aylığı alanlar için tanınıyor. Bunların yanı sıra yaşlılık aylığı alanlar, vazife malullüğü aylığı ile beraber ölüm aylığı alanlar için geçerli olacak.

Şehit yakınlarından, gazilere, güvenlik korucularından şampiyon sporculara, terör örgütü mağduru olan sivil vatandaşlar için ikramiye verilmesi sağlanacak. Ölüm aylığı alan yani dul ve yetim aylığı kapsamında yer alan kişilerin de faydalanması söz konusu olacak.

Bayram ikramiyesi bu sene ne zaman olacak ve kime ne kadar verilecek olduğu şu an tam belli değil. Merak edilen her şey yakın zamanda açıklanacak.

Yukarıda saydığımız herkes tüm bu ödemelerden yararlanacak. Zaten senede iki kere Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yararlanılıyor. Bu da vatandaşların yüzlerinin gülmesini etkiliyor. Kurban Bayramı yaklaştıkça Haziran ayına girmiş olmak vatandaşların Kurban Bayramı ikramiyesi araştırmalarına neden oldu.

 Şu an ön görülen durum temmuz ayının başı ya da ortası gibi duruyor. Bayramdan önce yapılacak bir açıklama ile hak kazanan kişilerin aylık ödemeleri üzerine eklenerek yatırılacaktır. SGK kurumu ve birçok yararlanacak kişi bu noktada yararlanma hakkını elde edecek.

www.nutuk.com.tr

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum