1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. KRV eyaletinde 12 milyon kişi riskli olarak ilan edilen bölgede yaşıyor
KRV eyaletinde 12 milyon kişi riskli olarak ilan edilen bölgede yaşıyor

KRV eyaletinde 12 milyon kişi riskli olarak ilan edilen bölgede yaşıyor

Korona salgınından en çok etkilenen Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde 12 milyon kişinin riskli olarak ilan edilen yerleşim bölgelerinde yaşadığı açıklandı.

A+A-

Almanya'da yeni enfeksiyonların sayısı yeniden artışa geçti. Alman yetkililer, 7 günde 50 yeni vak'a tespit edilen bölge sayısının 133'e yükseldiğini açıkladı. Robert Koch Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, Almanya'da en yüksek nüfus yoğunluğuna sahip ve korona salgınından en çok etkilenen Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin nüfusunun üçte iki risk bölgesinde yaşadığı, 100 bin nüfuslu 34 yerleşim yerinin ise riskli bölge ilan edildiği kaydedildi.

18 milyon kişinin yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya'da, riskli olarak ilan edilen yerleşim bölgelerinde 12 milyon kişinin yaşadığı kaydedildi.
Almanya'da bir günde günlük korona virüs vak'a sayısı 7 bin 595 olarak açıklandı. Almanya'da salgın hastalıklarla yetkili kurum olan Robert Koch Enstitüsü (RKI) tarafından yapılan açıklamada, ülkede son 24 saatte 7 bin 595 yeni vak'a sayış tespit edildiği, 39 kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi.

Son verilerle birlikte toplam can kaybı sayısı 9 bin 875'e, toplam vak'a sayısı 380 bin 762'e ulaştı. RKI, iyileşen hasta sayısını 302 bin 100 olarak açıkladı.
Öte yandan Almanya'da son 7 gün içinde yeni vak'a bildirmeyen yerleşim yerinin Aşağı Saksonya eyaletinin Wittmund bölgesi olduğu duyuruldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.