1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Kritik Açıklama Sonunda Geldi: Okullar Ne Zaman Açılacak? Öğrenciler İlk Sırada Olmak Üzere…
Kritik Açıklama Sonunda Geldi: Okullar Ne Zaman Açılacak? Öğrenciler İlk Sırada Olmak Üzere…

Kritik Açıklama Sonunda Geldi: Okullar Ne Zaman Açılacak? Öğrenciler İlk Sırada Olmak Üzere…

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren konu ile ilgili açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ının yaptığı açıklamada okullar ne zaman açılacak sorusuna cevap verdi. Konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde…

A+A-

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kabine toplantısının hemen ardından birçok konuda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan okulların ne zaman açılacağı ile ilgili de birkaç açıklamada bulundu.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre okullar 25 Ocak 2021 tarihi ile yarıyıl tatiline başlayacak. Uzaktan eğitim ile eğitim hayatına devam milyonlarca öğrenci yüz yüze eğitimin gerçekleştirileceği tarihi merakla bekliyor. Merakı az da olsa giderecek açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. 

Pandemi döneminde ilk kapatılan yerlerden biri olan okullar alınan tedbir ve önlemlerin olumlu sonuç vermesi nedeni ile bir hareketlenme oldu. Salgını yayılma hızını yavaşlattıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan faaliyetleri durdurulan yerler ile ilgili kademeli olarak kısıtlamaların kalkacağını açıkladı. Okullar 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının 2. Dönemi 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacak. 15 Şubat tarihine kadar MEB tarafından bir karar açıklaması bekleniyor olacak.

2021 yılının ilk kabine toplantısı kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Toplantının ana gündemi ise aşı ve koronavirüs tedbirleri nedeni ile getirilen yasaklar, kısıtlamalar ve faaliyetlerine ara vermek zorunda kalan kurumlar idi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salgının yayılma hızını gerilettiklerini ifade ederken salgının sağlık sistemi üzerindeki yükününde çok daha azaldığını açıkladı.

Okullar Ne Zaman Açılıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada ikinci dönem başlayana kadar Sağlık Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı okullarda uygulanabilecek durumlar üzerinde çalışacak ifadelerine yer verdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.