1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Kredi sicili bozuk olanlar müjde! Sicil affı geliyor mu? Sicil affı hakkında merak edilenler...
Kredi sicili bozuk olanlar müjde! Sicil affı geliyor mu? Sicil affı hakkında merak edilenler...

Kredi sicili bozuk olanlar müjde! Sicil affı geliyor mu? Sicil affı hakkında merak edilenler...

Mart ayından itibaren etkisini gösteren korona virüs süreçlerinde herkes ekonomik anlamda zorluk çekmeye başladı. Genel anlamda kredi seçeneklerine yönelen vatandaşlar olsa bile, kredi sicili bozuk olan milyonlarca vatandaş kredi çekemedi.

A+A-

Mayıs ve Haziran aylarında çok düşük faiz oranları ile sunulan haklardan dahi yararlanamadılar. Bu zorlu günlerde bir de kredi sicili ile uğraşmak zorunda kalan vatandaşların ekonomik zorluk çekmesine müsaade etmemek için hazine ve maliye bakanı Berat Albayrak konu hakkında bir açıklamada bulundu.

Açıklama karşısında adeta herkes şaşkına döndü. Milyonlarca vatandaşı bu kadar yakından ilgilendiren konu için hazine ve maliye bakanı Berat Albayrak müjdeli haberi sonunda verdi. Sicili bozuk olan milyonlarca vatandaş için yüzlerinde biraz da olsa tebessüm ettirecek 5 ila 15 bin arasında kredi fırsatı geliyor. Peki kredi sicili affı ile bozuk olan milyonlarca vatandaş için hangi bankalar kredi verecek? İşte merak edilen detaylar...

Kredi puanı düşük olanlar için artık kolay kredi almaları için fırsatlar geliyor. Pandemi dönemlerinin zorlu süreçlerinde bir yandan ailelerin çalışamıyor olması bir yandan da ücretsiz izne çıkarılma durumlarından dolayı geçimleri sağlamak bir hayli zor oldu. Kredi notunda sorun olmayan vatandaşlar da bankaların kendileri için özel olarak hazırlamış oldukları paketlerden kolay bir şekilde yararlanma haklarını elde ettiler. Kredi notunda sorun olan vatandaşlar için bu fırsatlar verilmedi. Sorunların ardından hem kolay ödeme hem de düşük faiz oranlar karşısında vatandaşlar için kredi fırsatları geliyor.

Sicili bozuk olan vatandaşlara bankalardan kredi fırsatları…

Hazine ve maliye bakanı Berat Albayrak tarafından gelen açıklamalar ile tam 3 farklı kamu bankasından kredi sicili bozuk olan vatandaşlar için kredi fırsatları verilecek. Bu bankalar;

  1. Ziraat bankası
  2. Halk bankası
  3. Vakıf bankası olarak belirlendi.

Kredi sicili bozuk olan vatandaşlar her ne kadar diğer bankalara başvuru yapsalar bile o bankalardan kredi alma hakları bulunmuyor. Bu bankalara başvuru yapan vatandaşlar kendilerinden aranan özellik de son 9 aylık süreç içerisinde herhangi bir bankadan kredi almamış olmalarıdır. Hazine ve maliye bakanı Berat Albayrak tarafından gelen açıklama sırasında bu bankalara başvuru yapan herkes kolay bir şekilde kredi alabilecek. Sicil aflarından yararlanarak kolay bir şekilde kredi kullanmak için umutları yeniden yeşeren vatandaşlar haber ile yakından ilgilenmeye devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum