1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Berat Albayrak Sicil Affı İçin Neler Dedi? Sicil Affı Ne Zaman Yapılacak? 2020 Kredi Sicil Affı...
Berat Albayrak Sicil Affı İçin Neler Dedi? Sicil Affı Ne Zaman Yapılacak? 2020 Kredi Sicil Affı...

Berat Albayrak Sicil Affı İçin Neler Dedi? Sicil Affı Ne Zaman Yapılacak? 2020 Kredi Sicil Affı...

Berat Albayrak, 2020 yılının Ocak ayında sicil affı sinyallerini vermişti. Milyonlarca kişinin gözü kulağı, aylardır bu haberde. Peki, sicil affı olacak mı? Berat Albayrak konu hakkında ne dedi?

A+A-

Sicili Bozuklara Sicil Affı uygulanacak!

Kredi notunun düşük olması nedeni ile bankalar, çoğu zaman kredi vermemekteydi. Bu durumu önlemek ve vatandaşların kredi alabilmesi için kredi sicil affı, bir süredir gündemdeydi. Bakan Albayrak 20 Ocak'ta yaptığı açıklamada, “Yapılandırma kararı verilirken bir mağduriyet var mı ona bakıyoruz. Borcunu düzenli ödeyen ile ödememeyi huy edinenleri ayırt edecek bir yaklaşım sergileyeceğiz. Bu konularda sahadan bize de bilgiler ve talepler geliyor. Başka bakanlıklarla birlikte toplumun geniş kesimini etkileyecek bir çalışma yürütülüyor” ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamanın ardından, kredi sicil affı bekleyen kişileri heyecanlı bir bekleyiş sardı. Peki, sicil affı konusunda detaylar neler?


Sicil Affı Gelecek Mi?

Henüz resmi bir açıklama bulunmazken, Bakan Albayrak'ın geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu açıklama milyonlara umut ışığı oldu. Kısa süre içerisinde ekonomik sıkıntı içerisinde olan vatandaşların sicil affı uygulaması ile kredi çekmesi ve bankalardan nakit desteği almasının sağlanması bekleniyor. Olası bir affın geleceği konusunda net bir bilgi bulunmazken, vatandaşlar Berat Albayrak'tan sevindirici haber bekliyor. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
44 Yorum