1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Kredi Kartında Temassız Özelliği Kullananlar Dikkat!
Kredi Kartında Temassız Özelliği Kullananlar Dikkat!

Kredi Kartında Temassız Özelliği Kullananlar Dikkat!

Ülkemizde son dönemde kredi kartlarında artan temassız özelliği alışverişlerde büyük kolaylık sağlarken dolandırıcılarında yeni hedefi oluyor.

A+A-

Daha önceki dönemde 50 TL olan fakat yeni düzeleme 120 TL’ye çıkarılan temassız alış veriş limiti birçok anlamda alışverişin daha hızlı ve kolay olmasını sağlarken dolandırıcılarda bu yöntemle birçok kişiyi dolandırmaya başladıkları görüldü.

Genel itibari ile ellerine kablosuz bir post cihazı alan dolandırıcılar kabalık ortamlarda vatandaşların yanına yaklaşarak temassız özelliği olan kartlarından onların haberi olmadan sanki alışveriş yapmış gibi para çekiyorlar.

Kabalık ortamdalar kişilerin arka ceplerine ya da çantalarına yaklaştırılan post makineleri belli bir mesafeye yaklaşınca temassız bir şekilde işlem yapıyor. Dolandırıcılar bu yöntemde düşük meblağları kullandıkları için dikkat çekmeleri güç oluyor.

Bunun Önlemenin Birkaç Yolu Bulunuyor

Dolandırıcıların yeni keşfettiği bu temassız kart dolandırıcılığına maruz kalınmaması için bazı önlemler alınması gerekiyor. İlk olarak vatandaşlar temassız özeliğe sahip kartlarını montlarının ya da ceketlerinin iç cebine koymaları gerekiyor. Bu sayede dolandırıcıların post makinesini sizin farkına varmadan kullanması oldukça zorlaşacaktır.

Ayrıca uzmanlar temassız özelliği olan kartın yanında başka bir kart olması durumunda pos makinelerinin işlem yapamayacağını bu sebeple birkaç kartın aynı yerde bulunması gerektiğini ifade ediyorlar. Ayrıca kart sahiplerinin ekstrelerini incelerken karşılaştıkları küçük meblağları da önemseyerek gerekli şikayetleri yapmaları gerektiği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.