1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi yapılandırmalarında önemli gelişme! Ziraat bankası, Vakıfbank ve Halkbank
Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi yapılandırmalarında önemli gelişme! Ziraat bankası, Vakıfbank ve Halkbank

Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi yapılandırmalarında önemli gelişme! Ziraat bankası, Vakıfbank ve Halkbank

Son dönemlerde alınan ekonomik tedbirler kapsamında banka faizlerinin düşmesi sonrasında bankalara borçlu olan herkes, özellikle devlet bankaları olan Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank’tan kredilerin yapılandırılmasına yönelik olarak güzel haberler beklemişti.

A+A-

Son dönemlerde alınan ekonomik tedbirler kapsamında banka faizlerinin düşmesi sonrasında bankalara borçlu olan herkes, özellikle devlet bankaları olan Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank’tan kredilerin yapılandırılmasına yönelik olarak güzel haberler beklemişti. işte Konut ve İhtiyaç Kredilerine Yapılandırma müjdesi bekleyenleri de sevindirecek!

Son dönemlerde alınan ekonomik tedbirler kapsamında banka faizlerinin düşmesi sonrasında bankalara borçlu olan herkes, özellikle devlet bankaları olan Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank’tan kredilerin yapılandırılmasına yönelik olarak güzel haberler beklemişti. Ancak bu tür söylentilere kapılarını kapatan bankalar sebebiyle düşen faiz oranlarının eski kredilere indirim olarak yansıtılıp yansıtılmayacağı merak konusu haline gelmişti.

Özellikle yüksek faizlerle ihtiyaç ve konut kredisi almış bulunan ve ödemede zorlanan kişiler faiz yükü altında sıkıntı çekerken, bankalar ortak bir girişimde bulunarak konut sorunlu krediler için bir varlık yönetim şirketi kurulacağı yönünde bire duyuru yaparak kredi borçlularına yeni bir kapı araladı. Yapılan açıklamaya göre varlık yönetim şirketi sorunlu krediler yüzünden yaşanan problemleri çözmeyi, kredi ve kredi kartı borcu olanların borçlarını yapılandırmayı hedefliyor.

Bankalar Mevcut Bulunan Sorunlu Kredileri Fona Devrediyor.

Bankalardan aldıkları kredileri geri ödemekte zorlanarak sorunlu kredi kapsamına dâhil edilen kredi dosyalarının önemli sayıda artmış olması bankaları harekete geçirmiş bulunuyor. Türkiye Bankalar Birliği tarafından atılan adım sonrası Türkiye Varlık fonu üzerinden yeni bir Varlık Yönetim Şirketi kurularak bu tür sorunların kısa vadede çözülmesi planlanıyor.

Kurulacak yeni şirket sayesinde bankalar önemli bir yükten kurtulacağı gibi, kredi borcu yüzünden sıkıntılı günler yaşayan borçlu vatandaşlar da büyük ölçüde rahatlayacak. Şirketin kurulmasına yönelik çalışmalar sürerken Uluslararası danışmanlık şirketi olan Ernst&Young üzerinden bir fizibilite raporu hazırlanıyor. Uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte bankalar sorunlu kredi dosyalarını Varlık şirketine devrederek bilançolarını rahatlatmayı planlıyor.

Bankalara Borcu Bulunanlar Nasıl Etkilenecek?

Uygulama ile bankalar önemli bir sorunun çözümünde yeni bir yol haritası ortaya koyarken sorun yaşanan kredilerin yeniden yapılandırılması ve refinansman sorunlarının çözümü de Varlık Şirketi üzerinden yürütülecek. Varlık şirketinin devreye girmesinden bankalar önemli ölçüde yararlanacağı gibi, yapılandırma bekleyen, kredi ve kredi kartı yüzünden sıkıntı yaşayan vatandaşlar da yeni sistem sebebiyle bir hayli rahatlayacak. Ayrıca Varlık Şirketi düzenlemeleri sayesinde borçlarını düşük faiz oranları ve uzun vadede ödeme şansına sahip olacak olan vatandaşlar böylece bankaların kara listelerinden çıkma şansına da sahip olabilecek.

Kamu Bankaları Normalleşme Kredisi Paketleri

Korona virüs salgının kontrol altına alınmasıyla birlikte yeni normalleşme sürecinde kamu bankaları normalleşme kredisi paketleri devreye sokuldu. İşte Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası tarafından devreye giren kredi paketlerine ilişkin detaylar..

Halkbank Konut Kredisi

Konut alacak vatandaşlara Halkbank tarafından 12 ay ertelemeli ve 0.64 faiz oranıyla konut kredisi veriliyor. Ankara, İzmir, İstanbul için 750 bin liraya kadar olan kredi imkânı diğer iller için de 500 bin liraya kadar veriliyor.

Halkbank Taşıt Kredisi

Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan binek veya ticari araç alan vatandaşlara taşıt kredisi destek paketi sunuluyor. 60 aya varan vade seçenekleriyle verilen taşıt kredisi 0 km taşıtlar için %0.49 faiz oranıyla 120 bin liraya kadar veriliyor. 7 yaşına kadar olan ikinci el araçlar için de 60 aya varan vade seçenekleriyle %0.82 faiz oranıyla 150 bin liraya kadar veriliyor.

Vakıfbank Konut Kredisi

Düşük faizli konut kredisi veren kamu bankalarından birisi de Vakıfbank. Ankara, İzmir, İstanbul için 750 bin liraya kadar ve diğer iller için 500 bin liraya kadar verilen konut kredileri sıfır konutlar için %0.64 faiz oranıyla ve ikinci el konutlar için %0.74 faiz oranıyla veriliyor. Yine bu krediler 12 ay ertelemeli ve 180 ay taksitle veriliyor.

Vakıfbank Taşıt Kredisi

Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan 0 km ticari ya da binek araç alacak kişilere aylık %0.49-%0.69 arasında faiz oranlarıyla kredi imkânı veriliyor. İkinci el taşıtlar için de %0.82 oranında taşıt kredisi veriliyor. Azami limit ise 150 bin lira olarak belirlenmiş durumda.

Ziraat Bankası Konut Kredisi

Ankara, İzmir, İstanbul için 750 bin ve diğer iller için de 500 bin liraya kadar konut kredisi 12 ay ödemesiz olarak veriliyor. Sıfır konutlar için %0.64 ve ikinci el konutlar için %0.74 faiz oranı olan krediler 180 ay taksitle sunuluyor.

Ziraat Bankası Taşıt Kredisi

Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan araç alan vatandaşlar için taşıt kredisi veren bankalardan birisi de Ziraat Bankası. 0 araçlar için %0.49-%0.69 arasında faiz oranları olurken ikinci el araçlar için faiz oranları %0.82 oranında oluyor. Bu krediler 150 bin liraya kadar 36 ay vadeli olarak sunuluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum