1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Kredi Kartı kullananlar dikkat..! Mahkeme emsal karar verdi.! O parayı geri alabilirsiniz.! E-Devlet'ten başvurun
Kredi Kartı kullananlar dikkat..! Mahkeme emsal karar verdi.! O parayı geri alabilirsiniz.! E-Devlet'ten başvurun

Kredi Kartı kullananlar dikkat..! Mahkeme emsal karar verdi.! O parayı geri alabilirsiniz.! E-Devlet'ten başvurun

Kredi kartı aidatı ödeyenler dikkat! Kredi Kartı aidatları iade ediliyor… Hemen paranızı iade alabilirsiniz! E-Devlet üzerinden başvuru yapılıyor mu? Mahkeme Kredi Kartlarının Aidatlarının Geri Ödenmesi Hususunda Yeni Bir Emsal Karar Açıkladı: Bu Kararla Birlikte Artık Bankalar Kredi Kartı Aidatı Alamayacak, Aldıkları Aidat Ücretlerini de İade Edecek!

A+A-

Kredi kartı kullanımından dolayı bankalar tarafından çekilen yıllık kullanım ücreti için Anadolu 3. Tüketici Mahkemesi yeni emsal karar açıklaması yaptı. Açıklanan kararlara göre artık bankalar hem kredi kartı aidatı alamayacaklar hem de aidat aldıkları kişiler kredi kartı aidatı geri alma 2020 başvurusunu yaptıkları taktirde bunu iade etmek zorunda olacaklar. E-devlet kredi kartı aidatı geri alma, Kredi kartı aidatı nasıl geri alınır, kredi kartları aidatının geri ödenmesi emsal karar gibi detaylar haberimizde… İşte kredi kartı aidatı yasal mı ve kredi kartı aidatı nasıl alınır? sorularının cevabı;

Ülkemizde her geçen gün kredi kartı kullanan kişi sayısı artıyor. Ekonomik anlamda zorluk çeken vatandaşlar çıkar yolu kredi kartında buluyor. İnsanlar kredi kartı kullanmaya devam ederken bankalarında kredi kartı aidatı için ısrarı sürüyor.

Mahkeme Kredi Kartlarının Aidatlarının Geri Ödenmesi Hususunda Yeni Bir Emsal Karar Açıkladı: Bu Kararla Birlikte Artık Bankalar Kredi Kartı Aidatı Alamayacak, Aldıkları Aidat Ücretlerini de İade Edecek!

Konu hakkında yaşanan son dakika gelişmesi şu şekilde: Anadolu 3. Tüketici Mahkemesi yapmış olduğu açıklamada bankaların artık kredi kartından aidat alamayacağını, aynı zamanda geçmiş dönemde almış oldukları kredi kartı aidat tutarlarını da iade edeceklerini söyledi.

Alınan karar hakkında konuşma yapan Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu “Mahkememiz, gayet açık bir şekilde kredi kartı aidatının alınmasının Tüketiciyi Koruma Kanunu’nun ruhuna aykırı olduğuna dair karar vermiştir. Dolayısı ile BDDK yönetmeliğinde de yer alan kredi kartı aidatı alınabileceğine dair madde, artık bu karar ile birlikte tüketiciler açısından bağlayıcı bir karar olmaktan çıktı.

Bankalar tarafından aidat kesilmiş olan vatandaşlar, bu kararı emsal göstererek Tüketici Hakem Heyetlerine başvurup paralarını geri isteyebilir. Karar bu noktada Tüketici Hakem Heyetleri içinde güçlü bir emsal teşkil ediyor. Karardaki bir diğer hususta kredi kartı aidatının banka ve müşteri arasında karşılıklı müzakere sonrası mutabakat sağlanması taktirinde alınabileceğine de dikkat çekmiş. Aidat kabusu artık son bulmuştur. Sadece banka, tüketiciye aidatı olmayan kart sunar ve bunun yanında da aidatlı kart kullandırmak için tüketici ile anlaşıp onayını alırsa, aidat alması yasal olabilir.” Dedi.

E-Devlet Üzerinden yada Cumhurbaşkanlığı Kredi Kartı Geri Alma İmkanı Var mı?
Sosyal medya sayfalarından yayımlanan sahte adresler ile kişisel bilgilerinizi çalmaya çalışan kişiler, banka hesaplarınızı boşaltmaya çalışıyorlar. Bu noktada yapmanız gereken şey kredi kartı aidatını geri almak için aidat alan bankaya müracaat etmek olmalı.

Banka olumsuz yanıt verdiği taktirde Tüketici Hakem Heyetine başvuruda bulunabilirsiniz.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum