1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Kredi kartı kullanan vatandaşlar için müjde! Kredi kartları artık limitsiz olacak. Limitsiz kredi kartı sahibi…
Kredi kartı kullanan vatandaşlar için müjde! Kredi kartları artık limitsiz olacak. Limitsiz kredi kartı sahibi…

Kredi kartı kullanan vatandaşlar için müjde! Kredi kartları artık limitsiz olacak. Limitsiz kredi kartı sahibi…

Bankalardan vadeli hesapları yer alan vatandaşlardan altın hesabı olan kişilere kadar birçok kesimde yüksek miktarlı kredi kartları verilecek. Dünya ve ülkemizde yaşanan salgın dönemlerinden dolayı ekonomik anlamda birçok sektör etkilenmek zorunda kaldı.

A+A-

Bankalardan vadeli hesapları yer alan vatandaşlardan altın hesabı olan kişilere kadar birçok kesimde yüksek miktarlı kredi kartları verilecek. Dünya ve ülkemizde yaşanan salgın dönemlerinden dolayı ekonomik anlamda birçok sektör etkilenmek zorunda kaldı. Bankalardan vadeli bir şekilde hesabı olanlardan altın hesabı olanlara kadar birçok kişiye yüksek miktarda ödemeleri olan kredi kartları gelecek. Dünya ve ülkemizde geçtiğimiz yıldan bu yana kadar meydana gelen salgından ötürü birçok kesim ve sektör ekonomik anlamda zorluk çekmek zorunda kaldılar. Vatandaşların tüketim yönlü olarak davranışlarında istemsiz bir şekilde değişiklikler meydana gelmek zorunda oldu. Sokağa çıkma kısıtlamalarının çok sık bir şekilde yaşanmakta olduğu bu dönemlerde elektronik ticaret ve mobil uygulama adımları ile beraber insanlar ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kaldılar.

Bu durum karşısında bankacılık sektörü içerisinde salgın dönemleri ile beraber teknoloji kullanımlarının en çok artmış olduğu sektör başında geldi. Salgın dönemleri ile beraber bankaların mobil uygulamaları ile beraber temassız kart kullanımlarının sayıları bir hayli artış gösterdi. Müşteriler tarafından normalleşme dönemleri içerisinde dahi mobil şube ile beraber temassız ödeme durumları artış göstermeye başladı. Bir yandan da kredi kartı sözleşmeleri ile beraber bankalara uğramak zorunda kalmadan uzaktan imza atma durumları dikkatleri çekti.

Limitsiz gelen kredi kartları…

Bankacılık düzenleme ve denetleme kurumu 2020 yılının haziran ayında ilk olarak yapmış olduğu düzenleme ile beraber kredi kartı sözleşmeleri ardından uzaktan erişim fırsatları sunmaya başladı. Bankacılık düzenleme denetleme kurumu tarafından gelen düzenleme ardından kart çıkarmış olan kuruluşlar tarafından karşılanan nakit benzeri kıymetli hesaplar ardından kişilerin karşılık oranları tutularak kredi kartı limitlerinde artışların meydana gelmesi dikkatleri çekti. Kişilerde herhangi bir gelir şartı ya da gelir teyitleri zorunlulukları bulunmadan kredi kartı limitleri tespit edilmiş olacak.

Uzmanlar aracılığı ile ilk defa kredi kartı kullanacak kişilerin gerçek aylık ya da yıllık ortalama gelir düzeylerinin tespit edilememesi ardından tüm bankalardan çıkarılacak kredi kart limiti 2 bin TL olarak açıklandı. Bankalar düzenleme ve denetleme kurumu tarafından yapılan düzenleme ile beraber bankalarda vadeli ya da altın hesabı olan kişiler için yüksek limitli kredi kartı tahsil edilmelerinin yolları açılacak.

TÜİK tarafından gelen açıklamaya bakılacak olduğu zaman yüzde 31,1 seviyeleri ile kayıt dışı çalışmalarına devam eden kişilerin yer aldığı bunların resmi olarak bankalarda bir belge sunamadıkları için de bankalarda yer alan mevduat hesaplarının altını çizdiler. Yine uzman olan kesim asgari ücret dolaylarında çalışmalarına devam edip aylık kazançları daha fazla olan kişiler için de yüksek limitli olarak kredi kartı alamadıklarını belirlediler.

Hem mevduat sahibi olan hem de aylık gelirleri net bir şekilde belgelendirme yapamayan vatandaşlar için de kredi kartı adedi ya da limit büyütülmesi için de yeni bir sistem belirlendi. Bunun ana nedeni olarak da kayıt dışı bir şekilde ekonomik sistemin içerisinde dahil edilememesi, ekonomi üzerinde tekrar canlılık oluşturmak ve büyüme gelişme konusunda katkı sağlamak olacak. Bu anlarda banka müşterisi olmayan kişiler de ekonomi üzerinde finansal sisteme dahil edilememesi gibi durumlardan dolayı toplumsal fayda oluşması için kart limitleri üzerinde artışlar meydana gelecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.