1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Kredi erteleme ve yapılandırmayı BDDK son noktayı koydu..! İşte son dakika açıklaması..
Kredi erteleme ve yapılandırmayı BDDK son noktayı koydu..! İşte son dakika açıklaması..

Kredi erteleme ve yapılandırmayı BDDK son noktayı koydu..! İşte son dakika açıklaması..

Kredi ötelemesi yapacakların dikkatine: BDDK'dan kredi ve öteleme ile ilgili son dakika açıklaması geldi! Son dakika: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu olarak bilinen BDDK, korona virüs salgını ile oluşan durumlardan sonra normalleşme sürecinde finansal kurumlara da bireysel ve ticari olarak yer alan müşteriler için kolaylıklar sunacağını açıkladı.

A+A-

Son dakika: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu olarak bilinen BDDK, korona virüs salgını ile oluşan durumlardan sonra normalleşme sürecinde finansal kurumlara da bireysel ve ticari olarak yer alan müşteriler için kolaylıklar sunacağını açıkladı.

AA muhabiri tarafından yapılan bankacılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre BDDK; banka ve banka dışı olarak yer alan mali kuruluşlar için 11 maddeden oluşan kolaylık sağlamak adına listesini hazırladı. Bu noktada kurum ve ilgili olarak yer alan kuruluşlardan, bireysel ve ticari olarak yer alan müşterilere kadar 2020 yıl sonuna kadar vadeli bir şekilde ödemeler için öteleme talep karşılaması yer aldı. Bunun ardından ötelemesi yapılan nakit akışları adına da güncel piyasa koşullarına uygun bir şekilde uygun fiyatlandırma yapılması tercih edildi.

Kredi Kartı Aidatları İçin Sunulan Kolaylıklar

BDDK, kredi kartları için yer alan aidatlar adına kolaylık sağlanmasını da talep etti. Bu süreç içerisinde kredi kartına ait olarak yer alan aidat tahsilatı itirazında bulunan müşteriler adına erteleme istenmiştir. Bunun ardından makul ve somut olarak yer alan gerekçeler olmaksızın kredi kartlarına dair bir kısıtlama yapılması ve kartlardan nakit çekilmesi gibi uygulamaların kapatılması hakkında bilgiler yer aldı.

Kredi Sigortaları İçin Etkin Sorgulama Ve Tazmin Adımları

BDDK tarafından yapılan ilgili kurumların da tüketicinin korunması hakkında yer alan kanun ile alakalı olan alt düzenlemelerine uygun hareket edilmesi istendi. Eğer kredi ödemesi durumları varsa sigorta poliçesi ile kolay bir şekilde karşılama yapılmasının ardından sistem işletilme gerekliliğine dikkatleri çekti.

Bankacılık Sırasında 60 Yaş Üstü Ve Emekli Olanlar İçin Kolaylık

Kaynaklara göre BDDK'dan gönderilmiş olan yazılar içerisinde 60 yaş üstünde olanlar ve emekli olanlar için kolaylık tanınması adına farklı bilgiler yer aldı. Bu sayede bankalar tarafından bu kişilere kolaylıklar tanınması söz konusu olacak.

Salgın Dönemi Başladığı An Bankalara Tazminat Verilmişti

Banka ve banka dışı olarak yer alan mali kuruluşlar içerisinde müşterilerin de istediklerine göre düzenli bir şekilde takip edilmesi ve verilen bu talimat durumlarına uygun bir şekilde hareket edilmesinin ne kadar gerekli olduğu yer aldı.

20 mart tarihi ile bankalara gönderilen talimat ile salgın ardından bankaların da müşterilere karşı kolaylık sağlaması adına her şey yer aldı. İş dünyasından vatandaşlara dair yer alan salgın dönemine kadar en az hasar ile atlatma adımlarının yapılması için 50ye yakın farklı alanlarda yer alan tedbirlerin hayata geçirmesi yapıldı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum