1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Kredi çekeceklere kötü haber geldi! Kamu bankalarının faiz oranları değişti! Yeni faiz ile vade oranları ve kredi hesaplamaları….
Kredi çekeceklere kötü haber geldi! Kamu bankalarının faiz oranları değişti! Yeni faiz ile vade oranları ve kredi hesaplamaları….

Kredi çekeceklere kötü haber geldi! Kamu bankalarının faiz oranları değişti! Yeni faiz ile vade oranları ve kredi hesaplamaları….

Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat bankası açıklanan enflasyon oranlarından sonra kredi faiz oranlarında güncellemeye gitti. Mart ayının başından beri ülkede kendini belli eden korona virüs salgınlarından ötürü özellik ile mayıs ve haziran aylarında faiz indirimlerine gidildi. Fakat gelen enflasyon oranı ile güncellemelerin ardından bu oranlarda yükselme meydana geldi. İşte detaylar...

A+A-

Avantajlı konut kredi paketinden ikinci el konut kredi faiz oralarına kadar değişiklikler meydana geldi. Normalde 0.74 faiz oranı ile 180 ay vadeli bir şekilde kredi imkanları yer alıyordu. Fakat bu oran 0.79 a kadar yükseldi. Yaşanan gelişmelerin ardından Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat bankaları da faiz oranlarında güncelleme yaptı. Peki son durum ne oldu?

İkinci el konut kredilerinde değişiklik

İkinci el konut kredisi adına yer alan kampanyalarda güncelleme meydana geldi. 180 ay vade oranı 120 aya indirilirken 0.79 faiz oranlarına çekildi. 12 ay  geri ödemesiz faiz imkanı da ortadan kaldırılırken 0.64 faiz oranı ile yer alan 180 ay ödemeli kredi hakları hala yer alıyor.

Sıfır konut kredi faiz oranı

Üç büyük il içerisinde 750 bin TL ye kadar sunulan krediler diğer illerde 500 bin TL ye kadar veriliyor. Bunun için ise 180 aya kadar varan ödeme ile 0.64 faiz oranı uygulanıyor.

En uygun ihtiyaç kredisi veren bankalar

En düşük kredi faiz oranı ise aslında Şekerbank ile 0.75 oran ile gerçekleştiriliyor.

En uygun taşıt kredisi veren bankalar

Bankalar araç kredisi faiz oranı ile bakılacak olduğu zaman ING bank, Ziraat bankası, Halkbank ve Vakıfbank içerisinde 0.82 oranı ile gerçekleştiriliyor.

Konut kredisi

Hem birinci el hem de ikinci ek konut adına 15 yıla kadar varan vade oranları ile imkanlar sunuluyor. Üç büyük şehir adına 750 bin TL ye kadar verilirken diğer iller için 500 bin TL ye kadar geçerli oluyor.12 ay ödemesiz olanlar için 0.74 faiz oranı ile imkanlar sunulurken direk ödemeler için 0.64 faiz oranı ile işlemler gerçekleştiriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum