1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Kredi borcu olanlara büyük müjde verildi, imzalar atıldı! Tam 12 ay boyunca geri ödemesiz olacak…
Kredi borcu olanlara büyük müjde verildi, imzalar atıldı! Tam 12 ay boyunca geri ödemesiz olacak…

Kredi borcu olanlara büyük müjde verildi, imzalar atıldı! Tam 12 ay boyunca geri ödemesiz olacak…

Yüz binlerce vatandaşı çok yakından ilgilendiren ve kredi kartı borcu olan vatandaşların bir nebze de olsa rahat etmesine yardımcı olacak. Yaşanan korona virüs salgını ile mücadele kapsamında bankalar harekete geçti ve bu konu için imzalar atıldı.

A+A-

Yüz binlerce vatandaşı çok yakından ilgilendiren ve kredi kartı borcu olan vatandaşların bir nebze de olsa rahat etmesine yardımcı olacak. Yaşanan korona virüs salgını ile mücadele kapsamında bankalar harekete geçti ve bu konu için imzalar atıldı.

Tam 12 ay boyunca geri ödemesiz olarak verilecek krediler faizsiz olarak sunulacak. Esnaflara gelen kredi yapılandırma kolaylıkları rahatlama sunacak. 23 farklı bankanın yanı sıra 30 finansal kuruluş kapsamında protokol imzalanması gerçekleştirildi. Yapılandırma süreçleri ile ilgili en uzun vadeli olanları 24 aya kadar artış gösterecek. En fazla 12 ay boyunca ana para ve faizsiz ödeme dönemleri geliyor. Ödemesiz dönem ile beraber banka ya da finans kuruluşları tarafından karar verilecek.

Kararın Detayları…

Türkiye esnaf ve sanatkarlar konfederasyonu başvuru adımları sırasında TBB kapsamında 23 banka ile beraber 30 finansal kuruluş tarafından protokol imzalandı. Bu kapsamda yapılan anlaşma ile alakalı olarak gelen açıklama sırasında TEST genel başkanı Bendevi Palandöken, banka ve finans kuruluşları arasında yer alanlar için borçlarda yeniden yapılandırma için açıklamalar geldi. Bu açıklama sırasında;

  1. Yapılandırma kapsamında en fazla 24 ay vade imanları gelecek. Esnaf ve sanatkarlar tarafından gelen taleplere göre ödeme imkanları durumunda banka ya da finans kuruluşları tarafından vade süreleri belirlenecek.
  2. En çok 12 aylık sürece göre faiz ödemesiz gelen dönemde ödemesiz dönem ile alakalı olarak banka ya da finans kuruluş kapsamında karar verilecek.
  3. Belirlenecek faiz oranları esnaf ve sanatkarlar taleplerine göre sabit ya da değişken olarak yer alacak.
  4. Banka ya da finans kuruluşu tarafından yapılandırılan tutarlar için yüzde 1 oranları ile komisyon ödemeleri yapılacak.
  5. Yeniden gelen yapılandırma kapsamında TL olarak ödemeler gerçekleşecek. Döviz bazları ile yapılandırma adımları gelmeyecek.
  6. Yapılandırma kapsamında yer alan tutarlar en yüzde onluk oranları ödenir y da taksitlendirme ödeme sürelerinin geciktirilmemesi ile kalan tutarlar için ödeme planlarında revizeler yapılacak.
  7. Yapılan revize işlemleri kapsamında en fazla 2 kere düzenleme yapılacak. Revize edilen vade kapsamında 72 ayın üzerinde geçmeyecek şekilde ayarlamalar yapılır.
  8. Banka ya da finans kuruluşları kapsamında borcu olan esnaf ve sanatkarlar için gelen yeniden yapılandırma ile en çok hangi bankanın borcu olursa oralara başvuru adımları yapılacak.
  9. Banka ve finans kuruluşları kapsamında borçlarda yeniden yapılandırma adımlarına girenler için bilgiler banka ve kurumlar tarafından alınacak. 3 banka ya da finans kuruluşlarının yüzde ikilik kısmında meydana gelecek.
  10. Esnaf e sanatkarlar kapsamında yapılandırmalar için başvuru yapmadan daha önce banka ya da kurumlar tarafından başlatılan yasal takiplerin sonucunda olanlar kabul edilmez. Bunların yanı sıra;
  1. Banka ya da kurumlar tarafından başlatılan yasal takiplerin sonucunda olanlar
  2. Satış günlerinde alınan adımlar
  3. İhale kapsamında fesih davalarının devam etmesi
  4. Borcun icra taahhüt kapsamına kadar gelmiş olması
  5. Tasarruf iptal alanlarında bulunan davaların devam etmesi gibi kararlar engel olmayacak.

Başvuru sırasında adımların gerçekleştirilecek olduğu banka ve finans kuruluşları sırasında söz konusu olan işlemlerden vazgeçerek fesih etmeleri gerekebilir. Ya da kabul edilmemesi söz konusu olabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum