1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Kredi borcu olanlar için müjde! Tayyip Erdoğan düğmeye bastı, Harekete geçildi…
Kredi borcu olanlar için müjde! Tayyip Erdoğan düğmeye bastı, Harekete  geçildi…

Kredi borcu olanlar için müjde! Tayyip Erdoğan düğmeye bastı, Harekete geçildi…

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan geçtiğimiz günlerde ekonomik ve yargısal reformlar hakkında açıklamada bulundu. Vatandaşların kredi borçları masada görüşmeye açıldı. Peki, konu hakkında neler yapılacak? Kredi borcu hakkında merak edilen tüm detaylar…

A+A-

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan geçtiğimiz günlerde ekonomik alanda istikrar, büyüme ve istihdam odaklı çalışmalara başlanmış olduğunun açıklamasını yapmıştı. Ekonomik ve yargısal reformlar üzerinde kredi kartı borcu olan vatandaşların borç görüşmeleri masada ele alınıyor. Öncelik vatandaşların kredi ve SGK borçları üzerinde olacak. En çok da esnafların bir nebze de olsa nefes almalarına yardımcı olacak farklı adımlar atılacak gibi duruyor. Bu süreçlerde iş dünyası, esnaf ve küçük işletmelerde yaşanan sıkıntıların bir nebze de olsa hafiflemesi için SGK prim ve vergi borçları gibi konular üzerinde yapılandırma taksitleri de dahil edilerek ertelenme gibi söylentiler geliyor. Kredi borcu ödeme ertelemeleri işletmelerin bir süre de olsa rahatlaması için farklı formüller gündemde oluyor.

Yapılandırma alanlarında bulunmayan ortalama olarak 5 milyarlık çiftçi borçları da masaya alınacak. Hukuk reformları çerçevesinde en çok da mahkeme işleyiş süreçleri, hakim kararları, ticaret hukuklarından kaynaklanan sıkıntıların geride kalması için gerekli düzenlemelerin yapılması bekleniyor.

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; SGK prim borçlarının yeniden yapılandırılması için Aralık ayının son gününe kadar başvuru yapılabileceğini aktardıktan sonra ödemelerin mart başında olacağını duyurdu. Resmi gazete yayına alınan; 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında' yazılı açıklama ile dile getirildi.

Selçuk konu hakkında yaptığı uyarı süreçlerinde;

  1. Prim,
  2. Genel sağlık sigorta primleri,
  3. İşsizlik primleri,
  4. İdari para cezaları,
  5. İş kazaları ya da meslek hastalıklarından dolayı meydana gelen rücu alacakları,
  6. Yersiz bir şekilde ödenen gelir ile aylıklardan doğan alacaklar
  7. Bağkur ile sigortalı olan vatandaşların önceden dondurmuş oldukları sürelerin ihyalarından meydana gelen alacaklar yapılandırılacak.
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.