1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. KPSS, YKS, LGS, MSÜ sınavları iptal mi edildi? Sınavlar ertelendi mi? Korona Virüs Tedbirleri Sonrasında Milyonlarca Aday Merak İçerisinde!
KPSS, YKS, LGS, MSÜ sınavları iptal mi edildi? Sınavlar ertelendi mi? Korona Virüs Tedbirleri Sonrasında Milyonlarca Aday Merak İçerisinde!

KPSS, YKS, LGS, MSÜ sınavları iptal mi edildi? Sınavlar ertelendi mi? Korona Virüs Tedbirleri Sonrasında Milyonlarca Aday Merak İçerisinde!

Son bir yıl içerisinde ortaya çıkan korona virüs pandemisi yaz aylarının geçmesi ile birlikte gelen kış ayında tekrar en yüksek vaka seviyelerine ulaştı. Her geçen gün yüzlerce vatandaşın ölmesi ve neredeyse 5 bine yakın vaka sayısı ile birlikte Türkiye yeni tedbirlerini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.

A+A-

Eğitim alanında yapılan bazı tedbirler sonrasında ise yüz binlerce vatandaşın kafalarında soru işaretleri kaldı. Bu sene yapılması beklenen KPSS Ortaöğretim, YKS, LGS ve MSÜ sınavları iptal mi edildi? Sınavlar ertelendi mi? İşte detaylar ve daha fazlası nutuk.com.tr adresinde yer alıyor..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Kabine Toplantısı sonrası açıkladığı yeni tedbirlerde yıl sonuna kadar eğitim – öğretimin uzaktan eğitimle devam edeceği paylaşılmıştı. Ertesi gün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar ile bunlar teyit edilmiş ve sınavların ise 31 Aralık’a kadar yapılmaması kararlaştırılmıştı. Bu bilgiler sonrasında ise bu hafta sonu yapılması beklenen KPSS Ortaöğretim sınavı iptal mi edildi? Sınav ertelendi mi? İşte tüm bilgiler..

KPSS İPTAL Mİ OLDU?

Bu hafta sonu yapılması beklenen KPSS Ortaöğretim sınavları ile ilgili resmi açıklama Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapıldı. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı kararı sonrasında milyonlarca kişi sınavın ertelenip ertelenmeyeceğini sormuştu.

Yapılan açıklamalar neticesinde ise KPSS Ortaöğretim sınavına girecek adayların bu yasaklamalardan muaf tutulacağı ve sınavın gerçekleşeceği açıklandı.

SINAVLAR ERTELENDİ Mİ?

2020-2021 eğitim öğretim senesinde yapılan açıklamalar öğrencilerin kafalarını oldukça karıştırdı. Üniversiteye ve liseye yerleşebilmek isteyen öğrencilerin gireceği sınavlar ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Sınavların ertelenip ertelenmediğine dair gelen henüz net bir haber olmamakla birlikte sınav ertelemelerinin 31 Aralık 2020 tarihine kadar yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

2021 YILI SINAV TARİHLERİ

Liseye geçiş yapacak olan öğrencilerin gireceği sınav olan LGS, 6 Haziran 2020 tarihinde yapılacak.

Üniversite sınavı ile ilgili henüz resmi bir tarih belirlenmezken sınavın Haziran ayı içerisinde yapılması beklenmekte.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.