1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Koronavirüs için Önemli Uyarı! Bu Kokuyu Duyuyorsanız, Vay Halinize!
Koronavirüs için Önemli Uyarı! Bu Kokuyu Duyuyorsanız, Vay Halinize!

Koronavirüs için Önemli Uyarı! Bu Kokuyu Duyuyorsanız, Vay Halinize!

Dünyada pek çok insanı etkileyen koronavirüs, şu dönemlerde ikinci dalga ile yükselişe geçmiş bulunmakta. Her geçen gün, koronavirüs ile ilgili yeni bilgiler geliyor. Aynı zamanda koronavirüsün tedavisine yönelik de yeni buluşlar ortaya çıkıyor.

A+A-

Geçen günlerde, Bilim Kurulu önerisi ile sokaklarda sigara içme hususunda ciddi bir kısıtlama geldi.

Sigara içme yasağı ile ilgili çeşitli tartışmalar yaşanmakta. Bazı insanlar sigara yasağının oldukça yerinde bir karar olduğunu söylerken bazıları da sigara yasağından şikayetçi oluyor. Bu konudaki tartışmalar, devam ediyor. Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, sigara kokusu duyulması halinde korkulması gerektiğini söylüyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan son genelgede, sigara içme konusunda yasak geldi. Bu yasak, koronavirüs tedbirleri arasında yer alıyor. Yasak ile ilgili kolluk kuvvetleri, yasağa uymayanlar hakkında işlem yapıyor. Yasak ile ilgili bilgisi olmayan kişiler, kolluk kuvvetlerinin yaptıkları işlemlere bir anlam veremedi. Fakat kısıtlama, kısa süre içerisinde bütün Türkiye'ye duyurulmuş oldu. Kısıtlamanın ardından sigara konusunda oldukça fazla tartışma yaşanmakta.

Sigaranın Kokusunu Duyuyorsanız Endişelenmelisiniz!

2020 yılının Mart ayında Türkiye'ye gelen koronavirüs, pek çok insanın hayatını kaybetmesine neden oldu ve olmaya da devam ediyor. Birçok insan, koronavirüse yakalanmaktan korkuyor. Bu sebeple tedbirleri gevşetmeyen bazı insanlar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın uyardığı konulara oldukça fazla dikkat etmekte.

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Öğretim Görevlisi ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, koronavirüsün yayılması konusunda sigara dumanının önemine dikkat çekti. Ayrıca Kayıpmaz, koronavirüs bulaşı konusunda çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Yaptığı açıklamalarda sigara kokusu alınması halinde uzaklaşılması gerektiğini ifade eden Kayıpmaz, koronavirüs ile ilgili önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz yaptığı değerlendirmelerde, İçişleri Bakanlığının 81 ile göndermiş olduğu sigara genelgesinin çok yerinde bir karar olduğunu ifade etti. Hapşırık ve öksürük anlarında virüs parçacıklarının uzak noktaya ulaştığını bildiren Kayıpmaz, sigara dumanında da aynı etkinin görülebileceğini ifade ediyor. Sigara içen kişinin içtiği sigaranın kokusu alındığı takdirde, aradaki mesafenin daha fazla açılması gerektiğini belirtti.

Geçen gün, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede sigara içme yasağı getirilmişti. Bu yasak kapsamında yasağa uymayan kişilere polis tarafından 900 TL ceza kesiliyor. Yasağın ilk gününde, Taksim İstiklal Caddesi'nde drone ile denetimler yapıldı. Halk, polis ve zabıta tarafından uyarıldı. Bazı kişiler bu uygulamadan memnun olurken bazıları da uygulama ile ilgili şikayetlerini bildirdi. Fakat ne olursa olsun, genelgede yer alan kurallardan taviz verilmedi. Sigara içme konusunda ısrarcı olan kişilere ceza kesildi. Koronavirüsten korunmak ve başka insanları koruyabilmek adına, İçişleri Bakanlığının koyduğu kurallara uyulması ve bu kurallar için herhangi bir şekilde tavizde bulunulmaması oldukça önemli.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.