1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Korona virüs aşısı kullanılmaya başlandı! Sputnik V, Rusya’nın çeşitli bölgelerine gönderildi…
Korona virüs aşısı kullanılmaya başlandı! Sputnik V, Rusya’nın çeşitli bölgelerine gönderildi…

Korona virüs aşısı kullanılmaya başlandı! Sputnik V, Rusya’nın çeşitli bölgelerine gönderildi…

Mart ayından bu güne kadar dünyada kendini belli eden korona virüs salgını için geliştirilen aşının tescillendiği ilk ülke olan Rusya; aşılama çalışmalarına başladı. Rusya Sağlık Bakanlığı tarafından gelen açıklamalara göre Sputnik V aşısı Rusya'nın bölgelerine gönderilmeye başlandı.

A+A-

Dünya genelinde 24 milyondan fazla kişiye bulaşarak 900 bin üzerinde kişinin hayatını kaybetmesine neden olan korona virüs salgınlarını önlemek için dünyanın farkı noktalarında aşı çalışmaları devam ediyor. Aşı için ilk tescil Rusya'dan geldi.

Geçtiğimiz aylarda Rusya'da Sputnik V adı verilen aşı tescil edildi. Dünyada covıd - 19 aşısını bulan ve ilk teşhis ettiren ülke olmayı başardı. Rusya; Sputnik V ile ülkede aşı çalışmaları için harekete geçti. Rusya Sağlık Bakanlığı ilk olarak Moskova'da aşı çalışmalarını yaptıktan sonra bunun ardından Rusya'nın belirli bölgelerinde aşı çalışmalarına başlanmasıyla ilgili açıklamalarını dile getirdi.

Korona virüs aşsı Sputnik V, Rusya'nın belirli bölgelerine gönderilmeye devam ediyor

Sputnik için gelen haberlere göre bakanlık; "Pilot tedarik kapsamında, aşının Rusya'nın bölgelerine tedarikine yönelik lojistik zinciri oluşturulacak. Yüksek risk grubu içindeki vatandaşlara Kovid-19 aşısının dağıtılmasına ve aşılamanın organizasyonuna yönelik süreçler belirlenecek" açıklamalarında bulundu.

N. F. Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Ulusal Araştırma Merkezi'ndeki bilim adamları tarafından geliştirilmesi yapılan Sputnik V aşısının duyurusu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin aracılığıyla tüm dünya vatandaşına duyurdu.

Aşının ilk partisiyse 15 Ağustos 2020 tarihiyle üretildiğini duyuran Rusya Sağlık Bakanı; korona virüs süreçleri için geliştirilen aşının tüm testlerden geçirilerek artık virüse karşı bağışıklık geliştirdiği açıklandı. Yapılan aşının ardından 13 kişinin sağlık durumlarının elektronik bileklikler yardımıyla beraber takip edilebilecek olduğunu dile getirdi.

Tüm dünya genelinde meydana gelen korona virüs süreçlerinde başta Almanya, ABD ve Çin olmak üzere birçok ülkede aşı çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Aşı çalışmalarının belirli bir kısmı 3. faza gelmiş durumdayken bazıları hala belirli bir yol kat edemeyip klinik aşamasına bile gelememiş durumda. Son hızıyla ülkemizde de aşı çalışmaları devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.