1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Konut Kredisi Faizlerinde Beklenen İndirim ING Bank'tan Geldi
Konut Kredisi Faizlerinde Beklenen İndirim ING Bank'tan Geldi

Konut Kredisi Faizlerinde Beklenen İndirim ING Bank'tan Geldi

Merkez Bankasının faiz indirimlerine rağmen özel bankaların konut kredisi faiz oranlarında ki tutumuna eleştirilerin arttığı dönemde ilk konut kredisi faiz indirim haberi geldi.

A+A-

Merkez Bankası son 4 toplantısında olduğu gibi Perşembe günü gerçekleştirdiği toplantıda da 75 baz puan indirime gitmesi ile birlikte bankalar üzerinden kredi faiz indirme baskının iyice arttığı görülmüştü. Özel bankalar ihtiyaç kredisi faiz oranlarını yüzde 1 seviyelerine çekse de konut kredisi faizi noktasında ki politikaları son derece yetersiz bulunuyordu.

Kamu bankaları da yaklaşık 18 ay önce konut kredisi faiz yüzde 0,99 oranına indirdikten sonra başka bir adım atmamıştı. Fakat dün yaşanan faiz indiriminden sonra özel bankalar daha fazla tepki almama adına harekete geçtiği görüldü. Bu doğrultuda ING Bank konut kredisi oranını uzun bir aradan sonra yüzde 1 seviyesinin altına çeken ilk özel banka oldu.

Konut Kredisi Faiz Oranında Yeni Dönem

ING Bank tarafından bugün kamuoyuna açıklan rakamlara göre İNG Bank konut kredisi faiz oranı 0,94’e indirdiğini açıkladı. Ayrıca banka bu oranın eski ya da yeni konut ayrımı olmaksızın tüm konut alımları için sunulduğunu açıkladı. ING Bank sonrasında önümüzde ki haftadan itibaren hem kamu hem de özel bankaların konut kredisi faiz oranında indirime gideceği tahmin ediliyor.

Bu doğrultuda kamu bankalarında 0,90 seviyesinin altında bir konur kredisi seviyesinin olabileceği ön görülüyor. Uzmanlar 0,90 seviyesinin altında ki konut kredisi faiz oranlarını şuan ki ekonomik tabloya göre son derece ideal olacağını ifade ediyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.