1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Konut Kredisi Çekenler Dikkat! Konut Kredilerine Yapılandırma Yapılacak Mı?
Konut Kredisi Çekenler Dikkat! Konut Kredilerine Yapılandırma Yapılacak Mı?

Konut Kredisi Çekenler Dikkat! Konut Kredilerine Yapılandırma Yapılacak Mı?

Konut kredilerine kredi yapılandırma yapılacak mı sorusu son günlerin en çok araştırılan konusu olarak dikkat çekiyor. Aynı zamanda konut kredilerinde güncel faiz oranlarının düşürülmesi de daha önce kredi çeken vatandaşların kredi yapılandırma konusunu merak etmesine neden oldu. İşte merak ettiğiniz o detaylar haberimizde…

A+A-

Pandemi sürecinde ekonomik kalkınma ve rahatlama kapsamında konut kredisi için faiz oranları devlet bankalarında düşürülmüştü. Ancak ne yazık ki her vatandaş bundan faydalanamayıp daha önceden yüksek faizli konut kredileri çekmişti. Yine pandemi sürecinde kredi taksitlerinde sorun yaşayana ve geciktiren vatandaşlar yapılandırma konusunu araştırmaya devam ediyor.

Konut kredilerine kredi yapılandırma yapılacak mı sorusu son günlerin en çok araştırılan konusu olarak dikkat çekiyor. Aynı zamanda konut kredilerinde güncel faiz oranlarının düşürülmesi de daha önce kredi çeken vatandaşların kredi yapılandırma konusunu merak etmesine neden oldu. Peki, gerçekten konut kredisine yapılandırma gelecek mi?

% 0,64 Oranındaki Konut Kredilerine Yapılandırma Yapılacak Mı?

Koronavirüs kapsamında alınan sıkı önlemler Haziran ayından itibaren normalleşme süreci ile beraber hafifletilmeye başladı. Bu sürecin akabinde hemen kamu bankaları tarafından piyasayı canlandırmak amacı ile konut kredisinde düşük faiz oranı kampanyası başlatıldı. 1 Haziran’da açıklanan dört yeni kredi destek paketi sunuldu. Bu destek paketlerinin arasında en çok ilgi çeken ise konut kredisi oldu. Tarihin en büyük ve en cazip konut kredisi destek paketi olarak nitelendirildi. Yeni konut kredisi faiz oranları sunulduktan sonra vatandaşlar kredi yapılandırma konusunda araştırmaya yöneldi.

Vakıfbank Konut Kredisinde Yapılandırma Yapıyor Mu?

Kamu bankalarından biri olan Vakıfbank şuan tüm vatandaşlara % 0,64 cazip faiz oranı ile 180 aya varan da vade imkânları ile konut kredisi destek paketi sunuyor. Vatandaşların daha önceden çektiği krediler için yardım niteliğinde çalışmalar yürütülse de, yüksek faizli konut kredilerini yapılandırma konusu için henüz banka tarafından bir açıklama yapılmadı.

Halkbank Konut Kredisinde Yapılandırma Yapıyor Mu?

Halkbank da yine bir kamu bankası olarak kendi resmi internet sitesinde yayınladığı duyuruya göre vatandaşlara en avantajlı konut kredisi destek paketini sunuyor. Ancak ne yazık k eskiden çekilen yüksek faizli konut kredilerini yapılandırma konusunda hiçbir açıklamaya banka tarafından henüz yer verilmemiştir.

Ziraat bankası Avantajlı Konut Kredisinde Yapılandırma Yapıyor Mu?

Yine Ziraat Bankası da vatandaşlara normalleşme sürecinde konut kredisi ile beraber dört farklı kredi paketi sunmuştu. Yeni kredilerin faiz oranı düşük olsa dahi, daha önceden bankadan çekilen yüksek faizli konut kredilerinin yapılandırılmasına ilişkin resmi bir açıklama yapılmamıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.