1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Kolay Yapılan Öğrenci Yemekleri - En Basit Öğrenci Yemek Tarifleri
Kolay Yapılan Öğrenci Yemekleri - En Basit Öğrenci Yemek Tarifleri

Kolay Yapılan Öğrenci Yemekleri - En Basit Öğrenci Yemek Tarifleri

Öğrenciler için yemek yapmak her zaman zor gelmektedir. Basit ya da hazır yemeklerle geçiştirilen öğünler genelde öğrenci evlerinde hâkim olmaktadır. Sağlıklı bir beslenme sağlamak için öğrencilerin de kolaylıkla yapabileceği yemek tarifleri elbette bulunmaktadır. Öğrencilere bu konuda yardımcı olabilmek için, şimdi bu tariflerden bazılarına sırasıyla bir göz atalım.

A+A-

1 – Tavuk Sote

Malzemeler:

300 gram tavuk göğsü

200 gram brokoli

1 adet kırmızı kapya biberi

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Yarım çay kaşığı karabiber

Yeteri kadar tuz

Yapılışı:

Tavuk göğüsleri kuşbaşı doğrandıktan sonra bir tavaya zeytinyağı ile beraber alınır. Tavuklar 10 dakika kadar karıştırarak sotelenir. Sürenin sonunda iri olarak doğranmış brokoli, doğranmış kırmızı kapya biberi, karabiber ve yeteri kadar tuz ilave edilerek 5 dakika daha soteleme işlemine devam edilir. Soteleme işleminden sonra kısık ateşte tavuklar ve brokoliler pişirilir. Ocağın altı kapatılarak yanında bulgur ya da pirinç pilavı ile birlikte servis edilir.

2 – Sosisli Milföy Böreği

Malzemeler:

1 paket hazır milföy hamuru

250 gr hindi kokteyl sosis

1 çorba kaşığı domates salçası

2 diş sarımsak

1 adet yumurta

1 çorba kaşığı sıvı yağ

1 su bardağı su

Yeteri kadar tuz

Yapılışı:

Öncelikle sosisler dilim dilim doğranır. Bir tavaya sıvı yağ ve salça ilave edilerek salçanın kokusu gidene kadar iyicene kavrulur. Salça kavrulduktan sonra, içine 1 su bardağı su, ince doğranmış sarımsak, yeteri kadar tuz ve sosisler ilave edilir. Sosisler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Pişme işi sonra erince tava ocaktan alınarak, kenarda soğumaya bırakılır.

Milföy hamuru yapraklarına ayrılır. Soğuyan sosisli iç, yeteri kadar milföy hamurlarının içine konularak bohça şeklinde kapatılır. Hazırlanan sosisli börekler az yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine çırpılmış bir adet yumurta sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreklerin üzerileri kızarana kadar pişirilip, fırından alınıp, sıcak olarak servis yapılır.

3 – Sağlıklı Sebze Sotesi

Malzemeler:

2 adet havuç

2 adet kabak

2 adet çarliston biber

2 adet kırmızı kapya biberi

2 diş sarımsak

2 adet domates

2 kase yoğurt

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yeteri kadar tuz

Yapılışı:

Sebzeler yıkandıktan sonra hepsi jülyen olarak yani ince uzun şeritler halinde doğranır. Bir tavaya öncelikle sıvı yağ, rendelenmiş domates, jülyen doğranmış havuçlar ilave edilerek, domatesler suyunu çekene kadar karıştırılır. Domatesler suyunu çekince kabak, çarliston biber, kırmızı kapya biber, ince doğranmış sarımsak ve yeteri kadar tuz ilave edilir. Ara sıra karıştırarak, kısık ateşte sebzeler pişirilir. Pişme işi sona erince, ocağın altı kapatılarak, sebze sotesi tabaklara alınır, yanında yoğurtla servisi yapılır.

4 - Pankek

Malzemeler:

1.5 su bardağı un

2 çorba kaşığı toz şeker

2 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çimdik tuz

Yapılışı:

Çırpma teli ile yumurta ve toz şeker iyice çırpılır. Ardından un, süt, kabartma tozu, vanilya ve bir çimdik tuz eklenerek, tüm malzemeler çırpma teli yardımıyla hepsi iyicene karışana kadar çırpılır. Çırpma işi sona erince bir tavaya çok az sıvı yağ ilave edilerek, tava kızdırılır. Kızmış olan tavaya 1 çorba kaşığı hamur dökülerek, tavada yayılması sağlandıktan sonra, 2 yüzü de kızarana kadar pişirilir. Yapışmaz tava ise yağ sürmeye gerek olmadan, bütün hamurlar bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Pankeklerin hepsi pişince aralarına isteğe göre bal, reçel, sürülebilir çikolata, meyve ya da pudra şekeri konularak servis yapılır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.