1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kiracılar dikkat! Kira ücretlerinde öyle bir değişiklik meydana geldi ki…. 2020 Aralık ayı kira zamları belli oldu!
Kiracılar dikkat! Kira ücretlerinde öyle bir değişiklik meydana geldi ki…. 2020 Aralık ayı kira zamları belli oldu!

Kiracılar dikkat! Kira ücretlerinde öyle bir değişiklik meydana geldi ki…. 2020 Aralık ayı kira zamları belli oldu!

Aralık ayının ilk günlerine girmemizin ardından kiralara ne kadar zam geleceği ev sahipleri ve kiracılar tarafından bir hayli merak ediliyor. Gözlerin TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon oranlarının neler olacağına çevrildi. Peki, aralık ayında açıklanacak kira zam oranları belli oldu mu? Zamlar ile beraber kiralar ne kadar artacak? Aralık ayı kiraları hakkında merak edilen tüm detaylar…

A+A-

Aralık ayının ilk günlerine girmemizin ardından kiralara ne kadar zam geleceği ev sahipleri ve kiracılar tarafından bir hayli merak ediliyor. Gözlerin TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon oranlarının neler olacağına çevrildi. Peki, aralık ayında açıklanacak kira zam oranları belli oldu mu? Zamlar ile beraber kiralar ne kadar artacak? 

Kasım ayı kira artış oranlarında son durum ne oldu?

TÜFE kapsamında gelen bilgilere göre ( 2003 = 100 ) Ekim 2020 tarihinde bir önceki aya oran ile yüzde 2,13, bir önceki yılın Aralık ayına oran ile de yüzde 10,64, olarak gerçekleşti. Bunun yanı sıra bir önceki yıldan aynı ayına göre de yüzde 11,89 yani on iki aylık süreçte ortalama olarak yüzde 11,74 oranları ile artış meydana geldi.

Kira zam oranları bir yıl içerisinde yüzde 11,74 oranları ile artış göstermiş oldu.

Kira artış oranı hesaplamaları nasıl yapılacak?

Kira artış oranı hesaplamayı bir örnek ile anlatacak olursak;

  1. Mevcut olarak şu an ödenmeye devam edilen kira bedeli: 1.000 LİRA
  2. Mevcut kiralar üzerine gelmesi beklenen zam oranı: yüzde: %11,74
  3. Mevcut kiralar üzerine gelmesi beklenen zam oranından dolayı oluşan zam bedeli: 117,4 TL
  4. Mevcut kiralar üzerine gelmesi beklenen zam oranından dolayı oluşan zam bedelinden dolayı ödenen kira bedeli: 1.174 TL

Kasım ayının enflasyon oranları ne zaman açıklanacak?

Kasım ayını geride bıraktığımız günlerde TÜİK tarafından ay içerisinde meydana gelen enflasyon oranlarının açıklanması bekleniyor. Gelen açıklamalara göre ay içerisinde meydana gelen enflasyon oranları 3 Aralık tarihinde sabah 10:00 sularında açıklanacak.

Kasım ayı için enflasyon beklentileri ne yönde olacak?

AA finans beklentisi için yapılan ankete katılım sağlayan ekonomistlerden gelen sonuçlara göre kasım ayında TÜFE oranlarının yüzde 1,10 oranları ile artış göstermesi bekleniyor. Beklenti anketi için tam farklı 23 ekonomist katılarak verdikleri tahminler ile gerçekleşti.

3 Aralık tarihinde açıklanacak oran için yapılan bir anket oldu. Anket sonuçlarına göre ekonomistlerin ortak kararı kasım ayı için beklentilerin yüzde 1,10 artış göstereceği yönünde oldu. Ankete katılım sağlayan ekonomistlerin verdikleri enflasyon beklentileri arasında en az 0,75 oranları yer alırken en fazla yüzde 1,80 aralığı gözlendi. Ekonomistler tarafından gelen açıklamalara göre kasım ayındaki enflasyon beklentilerinin ortalama yüzde 1,10 olması söz konusu olurken bir önceki aya oran ile yüzde 11,89 olması bekleniyor. Bu kapsamda enflasyon oranları da 12,69 a kadar artış gösterebilecek.

Ankette yer alan ekonomistlere göre yıl sonunda enflasyon verileri için beklentiler yüzde 12,68 olacağı yönde olurken tahminler genel olarak yüzde 12 ila yüzde 13,30 arasında değişkenlik gösterdi.

Tüketici fiyat endeksi karşısında ekim ayında bir önceki aya oran ile yüzde 2,13 artış gösterdiği açıklanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.