1. HABERLER

  2. KONUT

  3. Kira Davalarında Emlakçıların Müdahalesi: Kiracılar ve Ev Sahipleri Nasıl Etkilenecek? Ev Sahipleri İçin Yeni Dönem!
Kira Davalarında Emlakçıların Müdahalesi: Kiracılar ve Ev Sahipleri Nasıl Etkilenecek? Ev Sahipleri İçin Yeni Dönem!

Kira Davalarında Emlakçıların Müdahalesi: Kiracılar ve Ev Sahipleri Nasıl Etkilenecek? Ev Sahipleri İçin Yeni Dönem!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklara çözüm bulmak amacıyla uygulanan arabuluculuk sistemi, emlak danışmanlarını da bilirkişi olarak dava süreçlerine dahil edecek. Ankara Ticaret Odası (ATO) Emlak Komitesi Başkanı Kenan Bayram, bu uygulamanın 1 Eylül itibarıyla...

A+A-

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklara çözüm bulmak amacıyla uygulanan arabuluculuk sistemi, emlak danışmanlarını da bilirkişi olarak dava süreçlerine dahil edecek. Ankara Ticaret Odası (ATO) Emlak Komitesi Başkanı Kenan Bayram, bu uygulamanın 1 Eylül itibarıyla başladığını ve ev sahibi-kiracı, kat mülkiyeti, ortaklığın giderilmesi ve komşuluk uyuşmazlıklarında arabulucuya başvurma şartının getirildiğini belirtti.

Bayram, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve ATO'nun yaptığı çalışma sonucunda arabuluculukta çözülemeyen ve tahkime taşınan davalarda emlak danışmanlarının da yetkili olacağını açıkladı. Emlak danışmanlarının anlaşmazlıklarda bilirkişi olarak rapor düzenleyeceklerini ifade eden Bayram, bu gelişmenin gayrimenkul sektörü için bir devrim olduğunu söyledi.

Bayram, heyette yer alacak emlak danışmanlarının meslekte belli bir süreyi doldurmuş ve yetki sahibi danışmanlar olacağını belirtti. Anlaşmazlıkların artık daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulacağını ifade eden Bayram, sürecin piyasaya ve vatandaşlara büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Emlak danışmanlarının yetkilerinin Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında belirlendiğini ve bu yetkilerin Ticaret Bakanlığı tarafından verilen taşınmaz ticaret yetki belgesiyle sınırlı olduğunu belirten Bayram, belgesi olmayanların emlakçı olarak adlandırılamayacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.