1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kimse bu yardımı bilmiyor..! Devlet kesenin ağzını öyle bir açmış ki..! (Sadece nutuk.com.tr)
Kimse bu yardımı bilmiyor..! Devlet kesenin ağzını öyle bir açmış ki..! (Sadece nutuk.com.tr)

Kimse bu yardımı bilmiyor..! Devlet kesenin ağzını öyle bir açmış ki..! (Sadece nutuk.com.tr)

Gelir getirici projeleriniz sayesinde yardım ve destek alabilirsiniz! İşte gelir getirici proje yardımlarıyla ilgili tüm detaylar! Fon kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusu ile beraber fondan gelir getirici olarak yer alan projeler adına tahsis yapması söz konusu olmuyor. Fakat bu anlarda yoksul birey ya da haneler içerisinde kişilerin kendi geçimlerini sağlamaları adına iş kurmaları ile...

A+A-

Fon kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusu ile beraber fondan gelir getirici olarak yer alan projeler adına tahsis yapması söz konusu olmuyor. Fakat bu anlarda yoksul birey ya da haneler içerisinde kişilerin kendi geçimlerini sağlamaları adına iş kurmaları ile beraber gelir elde etmeleri amaçlanır. Bunun ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olan SYD kendi kaynaklarını da kullanarak geri ödemeleri yapılan proje destekleri vermeyi tercih ediyor. Bu anlarda ise ikametgahların yer alıyor olduğu yerdeki SYD Vakıflarına gidilerek bir başvuru yapılma şartı bulunuyor. Şuan birçok farklı yapıda olan ve gelir getirici projeler olarak yer alan adımlar da bulunuyor.

İş kurma destekleri nedir?

Gelir getirici proje nedir diye bakılacak olursa bunları; yoksul olarak yer alan bireylerde ya da haneler içerisinde kişilerin kendi geçimlerini koruyabilmeleri adına iş yeri kurmalarına ek gelir elde etme adımları olarak bilinir. Bunun ardından başlatılan çalışmaları da uzun süre devam ettirmeleri adına sunulan iş kurma destekleri olarak yerini alıyor. 18 yaş ve üstünde olan aile bireyleri bu noktada yerini alabiliyor.

Proje sırasında TC kimlik kartı bilgileri gerekli olurken bir de gerekli olma durumuna göre açılacak olan iş için sertifika istenmesi söz konusu olabilir. İstenen sertifika daha çok projenin mahiyetine göre de belirlenebilir.

Bireysel olarak yapılacak olan projelerde bu durum daha çok projenin türüne göre değişir. Yine de 15.000 TL değerine kadar ek bir işlem yapılır. Fakat grup odaklı olarak yer alınan projeler içerisinde eğer koyunculuk olacak ise 50 bin TL süt arıcılığı olacak ise de 150 bin TL ödeme yapılacaktır.

Proje kapsamı içerisinde yer alacak olan durumlar incelecek olur ise emtianın alım noktaları için daha çok  müteakip ödeme gerekir. Bu durum ise fondan kaynaklı olarak yer alan bir şey kabul edilmez. Sosyal yardımlaşma adına yer alan vakıflar için ise bu durum kendi kaynakları tarafından yürütülmesi istenir. İşlemler gerekli adımlara uygun yürür.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum