1. HABERLER

  2. OTOMOBİL

  3. Kemal Kılıçdaroğlu'nun dediği gerçekleşirse araç fiyatlarında yaşanacak değişiklik hesaplandı!
Kemal Kılıçdaroğlu'nun dediği gerçekleşirse araç fiyatlarında yaşanacak değişiklik hesaplandı!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun dediği gerçekleşirse araç fiyatlarında yaşanacak değişiklik hesaplandı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoda araç almak isteyen vatandaşlara seslenerek, ''1.6 motorlu araçlardan alınan vergileri 4'te 1 oranına çekeceğiz" dedi. Kılıçdaroğlu'nun dediği gerçekleşirse araç fiyatlarındaki görülecek yeni fiyatlar hesaplandı.

A+A-

Muhalefetin son zamanlarda Erdoğan'ı çeşitli kararlar almaya zorladığı görülürken, CHP lideri Kılıçdarolu'nun gece yarısı paylaştığı video büyük ses getirdi. 

Hükümetin araç fiyatlarına getirdiği ağır vergileri hükümete gelince hafifleteceklerini belirten Kılıçdaroğlu, ''Birkaç ay araç almayı ertelerseniz, Bay Kemal olarak sözümdür, ikinci el parasına, sıfır araba aldıracağım size'' açıklaması yaptı.

Oda TV'nin haberine göre, CHP lideri dediğini yaparsa şu an orta gelir grubunun alacağı 424 bin 800 lira olan otomobilin satış fiyatı 285 bin liraya düşecek.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması sorulan ESB Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, "Kemal Bey geldiğinde, dediğini yaparsa  bugün Türkiye'de üretilen ve orta gelir grubundan birisinin alacağı bir otomobil markasının satış fiyatı 424 bin 800 lira. Kemal Bey'in dediği indirim yapılırsa bu otomobilin satış fiyatı  285 bin lira olacak. Vergiden vergi alınması uygulamasından da vazgeçilirse bu otomobilin satış fiyatı 276 bin lira olacak" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.