1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Kemal Kılıçdaroğlu: CHP iktidarında Esnaf Bakanlığı olacak!Esnaflara Özel Bakanlık Kurulacak…
Kemal Kılıçdaroğlu: CHP iktidarında Esnaf Bakanlığı olacak!Esnaflara Özel Bakanlık Kurulacak…

Kemal Kılıçdaroğlu: CHP iktidarında Esnaf Bakanlığı olacak!Esnaflara Özel Bakanlık Kurulacak…

Bugün yaptığı açıklamalarda çok çarpıcı ifadelere yer veren Kemal Kılıçdaroğlu, esnafın yanında olacaklarının sözünü verdi. Tüm esnafların çıkarlarını gözetip, daha iyi bir ekonomik faaliyet içerisinde olmaları için çalışmalar yapacaklarını sürdüren Kılıçdaroğlu, aynı zamanda bütçeden kaynak aktarımı yapılacağını da dile getirdi.

A+A-

8 Ayda 1 Kuruş Vermediler!

Sözlerine devam eden Kemal Kılıçdaroğlu, dar gelirliye, emeklilere, esnafa ve çiftçiye 8 ay içerisinde hiç ödeme yapılmamasından yakınırken; 8 ay boyunca 1 Trilyon 576 Milyar 780 Milyon TL paranın harcandığını ifade etti. Bu paranın 8 Milyar 833 Milyon TL’sini ise, karşılıksız yardım olarak aktarırken geri kalan paranın kimseye verilmediğini ve ortalıkta olmadığını dile getirdi.

Her kesimden ve işten esnafı savunan Kılıçdaroğlu, Yurt sahiplerinin devlete kiraladıkları yurtlardan öğrenci olmadığı için ücret alamadıklarını ifade ederken; özel yurtlara da destek verilmesini istedi. Bunun yanı sıra kantincilerden de kira alınmaması gerektiğini söyleyen Bakan, servis işletmecilerinin ihale teminat mektuplarının da iptal edilmesi gerektiğini ifade etti.

Market Zincirleri Esnafı Etkiliyor!

Bim, ŞOK, A-101 gibi market zincirlerinin okul dönemlerinde kırtasiye ürünleri satarken; diğer ürün zamanlarında da onları satıyor derken; AVM’lerin ve mağazaların esnafı kötü etkilediğini ve bu nedenle haftada 1 gün kapalı olması gerektiğini ifade etti.

Esnaf Bakanlığı Olacak!

CHP döneminde esnafların sorunları, ihtiyaçları ve beklentilerinin karşılanabilmesi için esnaf bakanlığı açılacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, esnafların sorunlarının çözüleceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.