1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. KDV İndirim Haberleri Ardı Ardına Geliyor
KDV İndirim Haberleri Ardı Ardına Geliyor

KDV İndirim Haberleri Ardı Ardına Geliyor

2020 yılına girerek ardı arında gelen yeniden değerleme oranı zamları sonrasında yeni yılın ilk günlerinde ardı ardına KDV indirim haberleri gelmeye başladı.

A+A-

2019 yılının son haftalarında yeniden değerleme oranı baz alınarak birçok devlet hizmeti, harç ve cezalarına yüzde 22,58 oranında zam gelmişti. Bu zamlar birçok kişinin tepkisini çekerken yeni yılın ikinci gününde ekonomi cephesinde ardı ardına güzel ve umut verici haberlerin gelmeye başladığı görülüyor.

İlk olarak Mobilya ürünleri için uygulanan yüzde 18’lik KDV oranı temelli olarak yüzde 8’e indirildiği bilgisi paylaşıldı. Daha önce kısmı olarak 3 defa KDV oranında indirim yapılmış son 6 aydır ise yüzde 18 KDV oranı uygulanmaktaydı.  Son yapılan indirim ile mobilya sektörünün tekrar canlanacağı tahmin ediliyor.

Su ve Yumurtada KDV İndirimi

Mobilyada yüzde 8’e çekilen KDV oranı sonrasın bir KDV indirim haberi de yumurta ve su için geldi. Bu anlamda normalde yüzde 8 olan su ve yumurta ürünlerinde ki KDV oranı bugün itibari ile yüzde 1 seviyesine çekildi. Ardı ardına yapılan KDV indirimleri ile sektörlerin canlanması amaç ediniyor.

Bu doğrultuda önümüzde ki dönemde bazı sürpriz sektörlerde de KDV indirim haberi geleceği iddia ediliyor. Tüketicilerin son KDV indirim sonrasında en çok merak ettikleri konuların başında bu KDV indirimlerinin fiyatlara indirim olarak ne zaman yansıyacağı konusu oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.