1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Kaymakamlık duyurdu: Başvuru yapan herkese 900 TL nakdi destek ödemesi yapılacak….
Kaymakamlık duyurdu: Başvuru yapan herkese 900 TL nakdi destek ödemesi yapılacak….

Kaymakamlık duyurdu: Başvuru yapan herkese 900 TL nakdi destek ödemesi yapılacak….

Kaymakamlıklar 2021 yılının ilk günlerinde de nakdi destek ödemeleri için hız kesmeden yer almaya devam ediyor. Korona virüs salgın süreçlerinde binlerce vatandaş ekonomik zorluk çekerken gelen ikinci dalga ve mutasyon ardından daha da sıkıntı baş göstermeye başladı.

A+A-

Kaymakamlıklar 2021 yılının ilk günlerinde de nakdi destek ödemeleri için hız kesmeden yer almaya devam ediyor. Korona virüs salgın süreçlerinde binlerce vatandaş ekonomik zorluk çekerken gelen ikinci dalga ve mutasyon ardından daha da sıkıntı baş göstermeye başladı.

Bu anlarda kaymakamlıklar 2021 nakit destek ödemeleri için müjdeleri vermeye devam ediyor. Kaymakamlıklardan gelen resmi açıklama ile başvuran herkes 900 TL destek ödemelerinden yararlanacaklar.

Devlet tarafından ihtiyaç durumunda olan vatandaşlar için farklı başlıklar altında ödemeler bu yılda devam ediyor. 2020 yılında adeta farklı bir boyut kazanan destek ödemeleri;

  1. Eğitim ödemeleri
  2. Kira yardım ödemeleri
  3. Hibe destek ödemeler
  4. Erzak yardımları
  5. Doğrudan nakdi yardım olarak verildi.

Pandemi süreçlerinde bir anda herkesin maddi anlamda zorluk çekmesinden dolayı düşürülen banka kredi faiz oranları sayesinde farklı avantajlar gelmeye devam etmişti. Son dakika gelen bilgilere göre yardım paketlerine yenileri eklenmeye devam ediyor. Bu süreçlerde kaymakamlık başvurusu yapan vatandaşlar biri birinden farklı desteklerden istenen şartları yerine getirerek yararlanabilecekler.

Pandemi yardım ödemeleri…

Korona virüs salgını ile beraber aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından başlatılan yardımlarda hem düşük gelirli hem de orta gelirli aileler için destek ödemeleri verildi. Sadece pandemi ödemeleri de değil bir yandan kısa çalışma ödenekleri bir yandan da işlerinden ayrılmak zorunda kalan vatandaşlar için işsizlik ödemeleri verildi. Kimsenin mağdur olmaması için sosyal devlet anlayışı ile beraber yardımlar hız kesmeden gelmeye devam ediyor.

2021 pandemi yardımları yeni yılda da ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için verilecek. E devlet üzerinden başvurularını yapan vatandaşlar eğer aranan şartlara uyuyorsa bu ödemelerden yararlanacaklar.

Destekler kimlere verilecek?

Kaymakamlık yardımları için;

  1. Eğitim hayatına devam eden aileler
  2. Sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi aileler öncelik olacak.

Pandemi yardımları olarak başvuran herkese gerekli şartlara uyuyorsa ilk üç fazda 1000 TL destek ödemeleri verildi. Devlet tarafından bazı yardımlar gibi kaymakamlık yardımları da sadece bir kereye mahsus olarak verilecek. Vatandaşlara verilecek ödemeler 600 ve 900 TL arasında değişiklik gösterecektir. Verilecek ödeme miktarı başvuru yapılan alana bağlı olarak değişiklik gösteriyor.

Kaymakamlık tarafından;

  1. Kira
  2. Gıda
  3. Yakacak
  4. Giyim gibi hali hazırda verilen yardım ödemeleri devam ediyor.

Vatandaşların başvuru yapmak için kaymakamlıklara giderek şahsi bir şekilde başvuru adımlarını tamamlamaları gerekir. Kimlikler ile yapılacak başvurularda vatandaşların bazı işlemlerin uzun sürebileceğini göz önüne alması gerekir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.