1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Karşılıksız 805 Lira İle 1.200 Lira Arasında Destek Veriliyor
Karşılıksız 805 Lira İle 1.200 Lira Arasında Destek Veriliyor

Karşılıksız 805 Lira İle 1.200 Lira Arasında Destek Veriliyor

Devlet tarafından 20'den fazla karşılıksız destek veriliyor. Maaş ve sosyal yardımlar kapsamında emekli, işçi, işsiz, geliri olmayan ve öğrenciler gibi toplumun belirli kısmına ödeme yapılıyor. Korona virüsü nedeniyle Nisan ayında 15'ten faz sosyal yardım devreye alındı ve vatandaşlara ödemeler yapılıyor.

A+A-

Devlet tarafından 20’den faz sosyal yardım ödemesi yapılıyor. İşçi, işsiz, geliri olmayan, emekli ve öğrencileri kapsayan bu destekler kapsamında ödemeler yapılıyor. Toplumun tüm kesimlerine maddi yardım ve maaş ödemesi yapılıyor. Korona virüsü dolayısıyla vatandaşlar için 15’ten fazla sosyal yardım paketi devreye alındı.

1800 LİRAYA YÜKSELTİLDİ

Eğitimden, sağlığa, özel amaçlı yardımdan Aile yardımları ve yabancılara dahil bir çok yardım zamlı olarak bu ay yapılacak. Bütçeden 70 Milyar lirayı aşan yardımlar için tüm vatandaşlara 1800 TL yükseltilmişti. Konu ile ilgili olarak vatandaşlara çeşitli konu başlıkları altında ödemeler yapılacak.

2 AYDA BİR 550 LİRA ÖDEME

Buna göre 2 ayda bir 550 lira ödeme yapılıyor. Bu yardımı ise ömür boyu alabileceksiniz. 2 aylık periyotlar halinde yapılan bu ödemeyi PTT aracılığı ile alabileceksiniz. Askere giden kişinin eşi varsa 550 TL ödemeyi alabilir. Askere giden kişi bekar ise sadece başvuru önceliği olan anneye, anne yoksa babaya ödeme PTT üzerinden yapılır.

YAŞLILIK YARDIMI: 700 LİRA

Emekliliği bulunmayan vatandaşlara herhangi bir sigorta pirimi ödemesine gerek kalmadan sosyal yardım yapılıyor. SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı primi olmayanlar için Sosyal Güvenlik Kurumu emekli olamayan 65 yaş üstü yaşlılara erkek-kadın fark etmeden 700 lira ödeme yaptığı gibi bu ödemeler her ay düzenli olarak yapılıyor.

18 yaş altında bulunan gençler için sosyal güvencesi olmayan han içinde kişilerin 700 lira altındaki gelirleri için yüzde 40 engelleri kapsamında 550 lira ödeme yapılacak. Sağlık raporu Sağlık Kurullarından alınacak ve engelli yakını aylığı alınabilecek.

TERÖR YARDIMI YAPILIYOR: 1200 LİRA

SSPE ve Tüberküloz hastalığı yaşayanlar için düzenli nakti yardımı yasalaştı. Tüberküloz ve SSPE hastalı olanlar için hastaya bakma yükümlü kişiler başvurarak 1500 lira ödeme alabiliyor. Bunun yanı sıra terör olaylarından etkilenen ailelere ise acil gıda, giyim, yol, eğitim ve barınma kapsamında tüm ihtiyaçları için ödemeler yapılıyor.

Bu ödemeler 1200 lira tutarında oluyor ve ödeme hemen yapılıyor.
Sosyal Güvencesi olmayanlar için 805 TL engelli aylığı alabilirsiniz. 40 ve 69 arası engelliye 537 TL, 70 ve üzerine Engelliye 805 lira ödeme yapılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum