1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Karşılıksız 1.144 TL Ödeme Müjdesi! SSK’lı Olan, Çalışan Herkes Alabilecek!
Karşılıksız 1.144 TL Ödeme Müjdesi! SSK’lı Olan, Çalışan Herkes Alabilecek!

Karşılıksız 1.144 TL Ödeme Müjdesi! SSK’lı Olan, Çalışan Herkes Alabilecek!

Devlet, SSK’lı çalışanlara karşılıksız ödeme veriyor. Bunun için sadece T.C. kimlik kartı ile beraber girebilir ve başvurabilirsiniz…

A+A-

Devlet, SSK’lı çalışanlara karşılıksız ödeme veriyor. Bunun için sadece T.C. kimlik kartı ile beraber girebilir ve başvurabilirsiniz…

Devlet, kadın istihdamını desteklemek amacıyla SGK’ya bağlı çalışan bireylere geri ödemesiz ve karşılıksız para veriyor. Eğer çalıştığı sırada doğum yapıyorsa ve doğum iznine ayrılan anneler varsa bu ödemelerden yararlanabilirler. Kadın istihdamı özellikle Türkiye ekonomisinde önemli bir yer kaplamaktadır. Bu sebeple devlet, Türkiye’de çalışan kadınlar için, çalışma hayatlarına devam edebilmeleri açısından destek veriyor. Eğer doğum izni alan anneler varsa 55 gün içerisinde T.C. kimlik kartı ile beraber başvuru yapabilirler.

1.144 TL Doğum İzni Ödemesi

Çalışan kadınlara verilen, Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verilen doğum izni yardımı geçen yıl itibari ile başlamıştır. 2021 senesinde verilen doğum izni parası yaklaşık olarak 38 TL olarak belirlenmişti. Bu rakam aylık olarak 1.144 TL bir rakam olmaktadır. Yaklaşık olarak hesaplanan bu tutar, yeni annenin doğumdan öncesindeki aldığı 3 aylık maaş tutarı üzerinden hesaplanmaktadır. Eğer yüksek bir maaş alıyorsanız bu tutar değişiklik gösterebilmektedir.

Başvuru Şartları Nedir?

Yeni anne olan kişiler çocuklarına bir kimlik kartı çıkartmaları gerekmektedir. Doğum izninden yararlanmak isteyen kişiler ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişilere verilen bu doğum yardımı Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aracılığıyla yapılmaktadır. Bu başvuruyu sadece anneler yapmaktadır ve başvuru dilekçesini e-devlet üzerinden doğum yardımı dilekçesi ile beraber doldurulması gerekmektedir. Sosyal Hizmetler müdürlüğü üzerinden işlem tamamlandıktan sonra doğum yardım başvurusunu rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

PTT Üzerinden Doğum Yardımı Alabilirsiniz.

Anneler, doğum yardımı başvuru yaptığı sırada bir hesap numarası belirtmeleri gerekmektedir. Eğer herhangi bir bankada bir banka kartınız bulunmuyor ise yardımı PTT üzerinden alabilirsiniz. Eğer yeni doğum yapmışsanız ve 55 gün süre geçmemiş ise bu başvurudan yararlanabilirsiniz. Başvuru yapıldıktan sonra ilk ayda ödemelerini alabilirler. Eğer 2021 yılında ikinci çocuğa sahip olduysanız 300 üçüncü veya daha çok çocuk için 600 TL olarak yapılmaktadır. Ayrıca bu paradan yararlanmak için bir çalışan olmanız gerekmiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.