1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. 60 Bin TL kara listede olan icralık vatandaşlara verilecek! Sicili bozuk vatandaşlara ve emeklilere kredi müjdesi geldi mi?
60 Bin TL kara listede olan icralık vatandaşlara verilecek! Sicili bozuk vatandaşlara ve emeklilere kredi müjdesi geldi mi?

60 Bin TL kara listede olan icralık vatandaşlara verilecek! Sicili bozuk vatandaşlara ve emeklilere kredi müjdesi geldi mi?

Emekli maaşı alan vatandaşlar için SGK ya da emekli sandığı üyeleriyse memur emeklileri için tam 60 bin TL ye varan kredi imkanının verileceği iddia ediliyor. Kamu bankaları tarafından sicili bozuk vatandaşlar için 60 bin liraya kadar verilen krediler için belirli şartlar aranılacak.

A+A-

 

Korona virüs salgınının ülkemizde de Mart ayı itibari ile baş göstermesinin ardından finansal kayıpların meydana gelmesi gün geçtikçe devam eden bir tablonun ağırlığı ile devam ediyor. DSÖ tarafından gelen pandemi ilanı ile beraber nerede ise çalışma sisteminin tamamı alt üst oldu ve birçok kişi işsiz kaldı. Bu anlarda maddi zorluk çeken vatandaşlar da kamu bankalarından kredi imkanlarını araştırmaya başladı. Kredi sicili bozuk olanlar, kara listede yer alanlar için de salgın ile beraber kamu bankalarının imkan tanıyıp tanımayacağı merak ediliyor…

Birçok vatandaşın işsiz kalması ya da işletmesini bir süre de olsa kapatmak zorunda kalması gibi durumlar kredi kartı ya da kredi ödemelerin aksamasına neden oldu. Bu halde ödenmeyen borçlar için de vatandaşlar kara liste ya da sicili bozuk gibi adlandırılan banka geçmişlerinin tam iyi olmaması ve kredi çekme haklarından mahrum bırakılmasından dolayı bu durumların muaf edilmesi için seslerini duyurdu.

Kamu bankalarından korona virüs düzenlemesi

Korona virüs süreçleri ile geçen kapsamda çalışmalar devam ederken bunların üzerine bir yenisi daha eklendi. Bankalar tarafından gelen düzenleme ile kredi kartı ve kredi kartları aktarı süreleri 90 günden 180 güne kadar artış gösterdi. Hali hazırda zaten emekliler için kamu bankalarından kredi imkanları tanınıyordu.

Sicili bozuk vatandaşlar için verilecek temel ihtiyaç kredileri

TC hazine ve maliye bakanlığı tarafından koordinesi yapılan ve sayın Cumhurbaşkanı tarafından gelen talimat ile yürütülen kredi ihtiyaç sahipleri için eğer gelirleri 5 bin TL altındaysa kanallar açıldı. 6 ay ödemesiz bir şekilde verilen ve 36 ay vade ile devam ettirilen kredi için 5 bin TL ve altında maaşı olanlar için 10 bin TL ye kadar kredi imkanı verilmeye başlandı.

Kara listede olan ve sicili bozuk vatandaşlar nasıl kredi alabilir?

Kara listede yer alan ve kredi sicili bozuk olan kişiler; kefil aracılığı ile kredi alabilecekler. Bunun için yapmaları gereken tek şey, şartlara uygun bir kefil ile banka şubesine giderek; 60 Bin TL’ye kadar kredi başvurusunda bulunmak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.