1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Yüzbinlerce Kamu işçisi ve taşeronlar için ikramiye müjdesi resmileşti!
Yüzbinlerce Kamu işçisi ve taşeronlar için ikramiye müjdesi resmileşti!

Yüzbinlerce Kamu işçisi ve taşeronlar için ikramiye müjdesi resmileşti!

Yüzbinlerce kamu işçisi çalışan ve taşeronlar için beklenen haber geldi. Yaklaşık olarak 500 bin işçinin beklediği Ocak ayı ilave tediye ücreti için beklenen Cumhurbaşkanlığı kararı yayımlandı ve ikramiyelerin atacağı tarih belli oldu.

A+A-

Kamuda hizmet veren yüzbinlerce kamu işçisi ve taşeronlar için beklenen ikramiye müjdesi bugün yayımlanan bir duyuru ile resmileşti. Cumhurbaşkanlığı onayı beklenen ikramiye ödemesi için Resmi Gazetede kararı yayımlandı.

Ocak İkramiyeleri  Yatıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onayı beklenen kararın yayımlanmasının ardından taşeronlar ile kamu işçisinin beklediği ilave tediye ödemeleri ilk taksitinin ödeneceği tarih belli oldu. İşçiler yarın itibari ile ikramiye ödemesi alabilecek!

İlgili kararda “Söz konusu işçilerden maden işletmelerinin münhasıran yer altı işlerinde çalışanlarına 2020 yılında, aynı Kanunun 2'nci maddesine göre ayrıca yapılacak ilave tediyenin tamamının 23/12/2020 tarihinde ödenmesine karar verilmiştir” hükmüne yer verilirken; ayrıca ilave tediye ikinci ödemesinin de 22 Mayıs’ta yapılacağı açıklandı.

İlave Tediye Nasıl Hesaplanıyor?

İşçilerin hak ettiği ilave tediye ödemeleri yıl bazında 52 günlük ekstra ödeme anlamına gelerek 4 farklı taksitte tahsil edilmektedir. Taksitler 13 günlük ilave ödeme olarak yansırken; takdim edilen paralardan  SGK primi ile gelir ve damga vergisi kesintisi yapılmaktadır. Brüt ve net tediye ödemeleri aşağıdaki tabloda yer almaktadır. Hesaplamalarda gelir vergisi yüzde 15 olarak hesaplanmıştır.

awwwwli.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum