1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. Kamu Çalışanları ve Emekliler İçin Zam Haberi: Tarih Belirlendi! Bakan Işıkhan'dan Önemli Açıklama Geldi
Kamu Çalışanları ve Emekliler İçin Zam Haberi: Tarih Belirlendi! Bakan Işıkhan'dan Önemli Açıklama Geldi

Kamu Çalışanları ve Emekliler İçin Zam Haberi: Tarih Belirlendi! Bakan Işıkhan'dan Önemli Açıklama Geldi

Memur ve memur emekli maaşlarının artış oranını iki yıl boyunca belirleyecek olan 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri 14 Ağustos'ta başlayacak. Bu dönemdeki zam oranlarını merak eden milyonlarca vatandaşın beklentisi büyük. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, konuyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Işıkhan, kesin tarih verdi. İşte detaylar...

A+A-

Memur ve memur emekli maaşlarının artış oranını iki yıl boyunca belirleyecek olan 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri 14 Ağustos'ta başlayacak. Bu dönemdeki zam oranlarını merak eden milyonlarca vatandaşın beklentisi büyük. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, konuyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Işıkhan, kesin tarih verdi.

  1. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi müzakereleri, sendikaların önerilerinin kategorilere ayrılmasıyla başladı. Bu süreç, yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini etkileyen önemli bir aşama. Bu bağlamda, 11 farklı hizmet sektörü için hazırlanan komisyon raporları, hükümet ve yetkili sendikalar arasında 12 Ağustos'a kadar tartışılacak. Müzakereler tamamlandıktan sonra, hükümetin genel kamu çalışanları için ilk zam teklifini 14 Ağustos'ta Memur-Sen'e sunması bekleniyor.

MÜZAKERELER AĞUSTOS SONUNDA TAMAMLANACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, maaş artış oranlarının belirlenmesi sürecinin milyonlarca kişinin gelirine büyük katkılar sağlayacağını vurguladı. Işıkhan, "Bu yüzyılı emeğin, üretimin ve çalışmanın yüzyılı yapacağız" demişti. Asgari ücretin belirlenmesinin ardından, memur ve memur emeklisi vatandaşların maaşlarında da iyileştirmeler sağlanmıştı. Geçtiğimiz hafta ise kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan 7. Dönem Toplu Sözleşme süreci başlamıştı.

Bakan Işıkhan, "Müzakerelerin Ağustos ayının sonunda tamamlanacağını öngörüyoruz. Umarım tüm tarafların memnuniyetiyle sonuçlanır" diyerek sürecin olumlu bir sonuçla sonuçlanacağına olan inancını dile getirdi. Işıkhan, vatandaşların taleplerine her zaman kulak verdiklerini, millet odaklı bir yönetim anlayışı benimsediklerini ve emeğin hakkını gözetdiklerini de belirtti. Gelecekte de aynı vizyonla hareket edeceklerini vurguladı.

KESİN TARİHLER BELİRLENDİ

Toplu Sözleşme takvimi, müzakerelerin 22 Ağustos'a kadar devam edeceğini ve anlaşma sağlanamazsa hakem heyeti sürecinin başlayacağını gösteriyor. Hakem heyeti süreci, 23-25 Ağustos tarihlerinde başvuru aşamasıyla başlayacak ve 26-31 Ağustos tarihleri arasında hakem kurulu süreci işletilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.