1. HABERLER

  2. ZİRAAT BANKASI

  3. Kamu Bankasından muhteşem haber! Faizler sıfırlandı! Sıfır faizli kredi desteği veriliyor...
Kamu Bankasından muhteşem haber! Faizler sıfırlandı! Sıfır faizli kredi desteği veriliyor...

Kamu Bankasından muhteşem haber! Faizler sıfırlandı! Sıfır faizli kredi desteği veriliyor...

Ziraat Bankası ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ortaklığında başlatılan sıfır faizli kredi desteği kamuoyuna açıklandı. Kredi kapsamında belirlenen şartları taşıyan sigortalılara sıfır faizli kredi kullandırılmaktadır. Başvurular Ziraat Bankası üzerinden yapılacaktır.

A+A-

Ziraat Bankası ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ortaklığında başlatılan sıfır faizli kredi desteği kamuoyuna açıklandı. Kredi kapsamında belirlenen şartları taşıyan sigortalılara sıfır faizli kredi kullandırılmaktadır.

SGK kararına göre, bu yıl 240.000 liranın üzerinde sıfır faizli kredi desteğinden yararlanmak için Ziraat Bankası'na başvurmak ve Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü SGK'dan alınmış yasal belgeye sahip olmak gerekiyor. Emekli Sandığı kapsamında, savaş veya maluliyet nedeniyle emekliler, 15 Temmuz gazileri, dul ve yetimler kredi desteğine hak kazanırlar.

Sıfır faizli krediyi kimler kullanabilir?

Birincisi engellilerin kendileri içindir. Dul eşi faizsiz krediden yararlanamadan ölürse, dul eşine, eş hayatta veya bekar ise çocuklarından birine verilir. 

Yetim aylığı almakta olması kaydıyla talepte bulunan çocuklarına müştereken, bunlar olmadığında öncelikle anneye veya babaya bir konut ile sınırlı olmak üzere veriliyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Görev alanına göre Kamu Görevlileri Ödemeler Daire Başkanlığı, Bağımsız ve Hizmet Akdiyle Çalışanlar Daire Başkanlığı ya da SGK il müdürlüklerine dilekçe ile başvurulması gerekiyor. E-devlet üzerinden “faizsiz konut kredisi ve TOKİ kampanya hak sahipliği belgesi başvurusu” bölümü tıklanarak başvuru yapılabiliyor. Ayrıca detaylı başvuru bilgisi için Ziraat Bankası’ndan da destek alınabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.