1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Kamu Bankalarından 0,99 faiz oranı 60 Ay Vadeli 50 Bin TL Destek Kredi müjdesi! Başvurular Başladı!
Kamu Bankalarından 0,99 faiz oranı 60 Ay Vadeli 50 Bin TL Destek Kredi müjdesi! Başvurular Başladı!

Kamu Bankalarından 0,99 faiz oranı 60 Ay Vadeli 50 Bin TL Destek Kredi müjdesi! Başvurular Başladı!

Bayram öncesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 50 bin TL'lik destek kredisi paketi duyuruldu. Bu kredi paketi, enerji tüketimini azaltmayı, enerjinin daha verimli kullanılmasını sağlamayı ve sürdürülebilir çevre politikalarına katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

A+A-

Bayram öncesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 50 bin TL'lik destek kredisi paketi duyuruldu. Bu kredi paketi, enerji tüketimini azaltmayı, enerjinin daha verimli kullanılmasını sağlamayı ve sürdürülebilir çevre politikalarına katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Başvuruların nasıl yapılacağı, kimlerin yararlanabileceği ve faiz oranının ne olduğu gibi merak edilen tüm detaylar ise şu şekildedir:

Başvurular kamu bankalarına yapılacaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta duyurduğu 50 bin TL'lik destek kredisi için başvurular başlamıştır. Kredi, 60 ay vadeli olarak sunulmakta olup, başvurular Ziraat Bankası, Halkbank veya Vakıfbank gibi kamu bankalarına yapılacaktır. Başvuru işlemleri hafta sonu dahil olmak üzere bankaların mobil uygulaması üzerinden de gerçekleştirilebilmektedir.

Bu destek kredisi paketi kapsamında, vatandaşlar 60 ay vadeli ve 50.000 TL'ye kadar olan krediden yararlanabilecekler. Bu kredi, bina yalıtımı olmayan veya yalıtımını yenilemek isteyen müşterilere özel imkanlar sağlamaktadır.

Faiz oranı %0,99 olarak uygulanmaktadır. Bu destek kredisi için uygulanan faiz oranı, diğer ticari kredi veya bireysel kredi faiz oranları kadar yüksek değildir. Şu anda Ziraat Bankası ve Vakıfbank'ta konut kredisi için uygulanan faiz oranı %1,36 iken, bu kredi için uygulanan faiz oranı %0,99'dur.

Bu faiz oranına göre, 50 bin TL'lik bir kredi için aylık taksit tutarı 1.050 TL olacaktır. Toplam geri ödeme tutarı ise yaklaşık olarak 63 bin TL olacaktır.

Destek kredisinden faydalanmak isteyen vatandaşların belirli şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Bu şartlar şunlardır:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
18 yaşından büyük olmak
Gelir belgesi sunmak
Kredi notunun yüksek olması
Bina yalıtımıyla ilgili proje ve belgeleri ibraz etmek
Bu şartları sağlayan vatandaşlar, istedikleri kamu bankasına başvurarak destek kredisinden faydalanabilirler.

Sonuç olarak, kamu bankalarının sunduğu bu destek kredisi paketi, vatandaşlara hem ekonomik hem de çevresel açıdan katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Enerji tasarrufu yaparak, hem bütçenize hem de doğaya dost olabilirsiniz. Bu fırsatı kaçırmayın ve hemen başvurun!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.