1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kadroya Geçen Taşeronlara 440 Lira Ek Ödeme işte detaylar!
Kadroya Geçen Taşeronlara 440 Lira Ek Ödeme işte detaylar!

Kadroya Geçen Taşeronlara 440 Lira Ek Ödeme işte detaylar!

Kadrolu taşeronlara Cumartesi günleri DYK ve İYP görevinde mesai yaparsa günlük 110 lira ödeme yapılacaktır. Aylık ücret 440 TL’ye kadar çıkacak.

A+A-

440 Lira Ek Gelir İmkanı

Taşeron işçilerin hakları toplu sözleşme hükümlerine göre belirlenmektedir. Buna göre işçiler İlkokullarda Yerleştirme programı (İYP) ve Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) görevi alabilirler. Bu görevler eğitim olmayan Cumartesi günü yerine getirilmektedir. Bu kapsamda fiilen çalışan taşeronlara mesai saatlerine bakılmaksızın günlük 110 lira ödeme yapılacaktır. Bir ayda 4 Cumartesi çalışan işçi ayda 440 lira ek ödeme alma imkanı kazanacaktır. 

İşçiye Ek Gelir İmkanı

Taşeronlar haftalık çalışma süresi 45 saattir. Bu mesainin üzerindeki çalışmalar ise fazla mesai olacaktır. 5 gün çalışma yapan kurumlarda işçiler Cumartesi ve Pazar günleri çalışmamaktadır. Ancak DYK ile İYP kursları sadece hafta sonları yapılmaktadır. Bu eğitimlerin verildiği okullarda Cumartesi günleri kalorifer yakılması, güvenlikçi ya da temizlikçi bulunması gerekir. İşte bu kişiler için hafta sonu yapılan bu görev mesai saatleri dışındadır. Toplu sözleşme gereğince bu işçilere her bir Cumartesi için 110 lira ödeme yapılmalıdır.

Kadrolu taşeron işçilerin maaşları genellikle asgari ücret düzeyindedir. Bu nedenle işçilere ek gelir lazım olmaktadır. Kadroya geçen taşeron işçilere DYK ve İYP görevi verilerek bu görevler için 110 lira ödeme yapılacaktır. Böyle bir görev alması mümkün olan taşeronlar hafta sonunu da değerlendirecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler