1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. kadroya Geçen Taşeron İşçiye İlave Tediye Ve İkramiye Müjdesi!
kadroya Geçen Taşeron İşçiye İlave  Tediye Ve İkramiye Müjdesi!

kadroya Geçen Taşeron İşçiye İlave Tediye Ve İkramiye Müjdesi!

İşçilerin dört gözle beklediği açıklama geldi. Taşeron işçiler, kadroya geçen taşeron işçiler ile kamu işçilerine ilave tediye ile ikramiye ödemesi yapılacak.İşte ilave tediye ve ikramiyeye dair tüm detaylar... 

A+A-

Ocak ayında taşeron işçiler, kadroya geçen taşeron işçiler ile kamu işçilerine ilave tediye ile ikramiye ödemesi yapılacak.İşte ilave tediye ve ikramiye detayları...

 Toplu sözleşme hükümlerine göre işçilere yılda iki kez 10 günlük ikramiye ödemesi yapıılır. 5 'er günlük şekilde 

yapılan ödemeler için TİS hükmü şu şekilde. İkramiyelerin yanı sıra işçilere 13 günlik ilave tediye ödemesi yapılacak.İlave tediye ödemelerinin Ocak ayının sonunda yapılması bekleniyor. Daha önceki yıllarda yapılan ilave tediye ödemelerinin tarihleri şu şekilde; 

2019 yılında ise ilk ilave tediye ödemesi Ocak ayının son günü yapıldı. Bu yıl da 30-31 Ocak 2020 tarihlerinde ilave tediye ödemesi yapılması bekleniyor. 

2020 İLAVE TEDİYE NE KADAR? 

Asgari ücrete yapılan zamdan ilave tediye ödemeleride nasibini aldı. Asgari ücret brüt ücretinin üstüne yüzde 4 YHK zammı eklendiğinde işçilerin en düşük brüt maaşları 3060 TL olacak. Bu brüt ücrete göre hesaplama yapıldığında   2020 yılında en düşük  ilave tediye ödemesi 926 TL olacak.

2020 Tediye Tarihleri 

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, birinci tediyenin 13 günlük ilk taksiti 31 Ocak’ta ödenecek. İkinci taksit ise 22 Mayıs’ta hesaplara yatırılacak. Yeraltı maden işçilerine bu ayrıca yapılacak ilave tediyenin tamamı ise 23 Aralık’ta ödenecek.

Kamu işçilerine yılda 52 günlük çıplak ücret tutarında tediye ödeniyor. Bu yıl ilk 26 günlük ödemeler 22 Mayıs’ta tamamlanacak. İkinci 26 günlük kısmın ödeme tarihlerinin ise ağustos ayında belli olması bekleniyor. 

31 Ocak’ta ödenecek en düşük ilave tediye tutarı, asgari ücretle çalışan işçiler için 1275 lira olacak. İlave tediye, kamu kurumlarında taşerondan kadroya alınan işçilere de ödeniyor. (Milliyet) 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.