1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. Kadro Bekleyen Taşeronların Dikkatine! Hükümetten Beklenmeyen Yanıt!
Kadro Bekleyen Taşeronların Dikkatine! Hükümetten Beklenmeyen Yanıt!

Kadro Bekleyen Taşeronların Dikkatine! Hükümetten Beklenmeyen Yanıt!

Son dönemlerde kadro alamayan binlerce taşeron işçi, kadroya alınıp alınmayacaklarını merak ediyor. Konunun uzun süre boyunca gündeme gelmesi sonucunda hükümetten konuya ilişkin yanıt geldi. Detaylar haberimizde…

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde kadro bekleyen taşeronların sorularına cevap verdi. Yapılan açıklamada kadro alımı yapılacak mı sorusu da yanıt buldu. Detaylar haberimizde…

Son dönemlerde kadro alamayan binlerce taşeron işçi, kadroya alınıp alınmayacaklarını merak ediyor. Konunun uzun süre boyunca gündeme gelmesi sonucunda hükümetten konuya ilişkin yanıt geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen evleri başta olmak üzere, diğer sanat okullarında da taşeron işçilere kadro verilip verilmeyeceğini açıkladı.

TMMB’de Bakan Ziya Selçuk’a Soru Önergesi Verildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Muğla Millet Vekili olan Av. Burak Erbay tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Ziya Selçuk’a “MEB Taşeron işçiler kadroya alınacak mı?” Sorusuna yanıt verebilmesi için bir soru önergesi verildi.

Bu önergede kadroya öğretmen evlerinde çalışan personellerin kadroya alınıp alınmayacağına dair de bir takım sorular bulunuyordu. Ziya Selçuk’un yaptığı açıklamalara göre henüz kadro alımı yapılmayacak, böyle bir karar TBMM gündeminde de yer almıyor.

Selçuk’un soruları yanıtlamasının ardından CHP İzmir Milletvekili Kani Beko tarafından 4/D’li işçilerin sorunlarına dikkat çekerek:

"Cumhurbaşkanı 2018 yılında kamuda, belediyelerde ve özel idarelerde çalışan işçilere bir müjde vermişti, demişti ki: “Biz taşeron işçilerine kadro vereceğiz." Evet, kadro verildi. Külliyede, MİT’te, Türk Silahlı Kuvvetlerinde ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde çalışan bazı taşeron işçisi olan arkadaşlarımıza kadro verildi.

Bunun dışında kalan 750 bin işçi arkadaşımızı da şirketlere geçirdiler. Bu hassas bir konu, kamudaki, belediyelerdeki ve özel idaredeki arkadaşlarımızın sorunlarına çare bulalım” açıklamasında bulundu.

Ziya Selçuk’tan Taşerona Kadro Açıklaması Dikkat Çekti!

Akşam sanat okulları ve öğretmenevleri taşeron personellerin kadroya alınması konusunda KHK’ya göndermede bulunan Bakan Ziya Selçuk,   “Bakanlığımıza bağlı toplam 553 öğretmenevi ve akşam sanat okulu bulunmaktadır. Öğretmenevi ve akşam sanat okullarında toplam 2167 belirsiz sözleşmeli işçi personel çalışmaktadır.

 (696 sayılı KGK'nın yürürlüğe girdiği tarih itibariyle 1978 belirsiz süreli işçi personel çalışmaktadır) Öğretmenevi ve akşam sanat okullarının 696 sayılı KHK kapsamında olmamaları nedeniyle bu kurumlarda hizmet alımı yoluyla çalışan 1963 işçi personelin kadroya geçirilmesi söz konusu değildir. Öğretmenevi ve akşam sanat okullarında hizmet alımı yoluyla çalışan 1963 işçi personelden hiçbirisi kadroya geçirilmemiştir.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
38 Yorum