1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Kadın Ürolog Op. Dr. Ayşe Veyhürda Dikmen İdrar Kaçırmanın Sırlarını Anlattı 
Kadın Ürolog Op. Dr. Ayşe Veyhürda Dikmen İdrar Kaçırmanın Sırlarını Anlattı 

Kadın Ürolog Op. Dr. Ayşe Veyhürda Dikmen İdrar Kaçırmanın Sırlarını Anlattı 

Çok sayıda bilimsel makale yazmış olan Op. Dr. Dikmen, idrar kaçırma sorunlarını, iktidarsızlık sorunlarını, prematür ejakülasyon sorunlarını, mesane hastalıklarını, prostat kanserini ve böbrek taşlarını meslek aşkıyla, en son bilimsel gelişmeler ışığında tedavi ediyor. 

A+A-

Türkiye'nin ilk Türk kadın üroloji doktoru olan Op. Dr. Ayşe Veyhürda Dikmen, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı'nda başlamış, o günden beri hem kadın hem de erkek hastaların üroloji alanındaki hastalıklarını çok başarılı bir şekilde tedavi ediyor. Çok sayıda bilimsel makale yazmış olan Op. Dr. Dikmen, idrar kaçırma sorunlarını, iktidarsızlık sorunlarını, prematür ejakülasyon sorunlarını, mesane hastalıklarını, prostat kanserini ve böbrek taşlarını meslek aşkıyla, en son bilimsel gelişmeler ışığında tedavi ediyor. 

 Tekrarlayan sistit, idrar tutamama, mesane ağrısı ve böbrek taşlarının tedavisinde, kadın üroloji doktoru olarak Dr. Ayşe Veyhürda Dikmen kadın hastalarını tedavi etmeye devam ediyor. Bugüne kadar erkek cinsel sağlığı, prostat hastalıkları, testis hastalıkları konusunda on binlerce erkek hastayı da tedavi etmiş olan Dr. Ayşe Veyhürda, 2018'de Avrupa Üroloji Kongresi'ne Türkiye'den kendi yazdığı makalesiyle seçilen ilk kadın ürolog olma ünvanını da taşıyor. 

   Kadın ürolog olarak tüm kadın doktorlara ışık tutan Op. Dr. Ayşe Veyhürda Dikmen, tüm kadınların dertlerine tercüman olacak "İdrar Kaçırmanın Sırları" isimli kitabıyla raflarda yerini almak için gün sayıyor. Ayşe Veyhürda Dikmen, "İdrar kaçırma şikayeti olan binlerce kadın hastaya dayalı tecrübelerini aktardığı ilk kitabı için şunları söyledi: "Kadın ürolog olmak için üroloji alanında çok sayıda engellere karşı, büyük gayretlerle mücadele ettim. Üroloji uzmanlığını çok seviyorum ve ilk kitabımı da idrar kaçırmadan muzdarip olan kadın hastaların dertlerine ışık tutmak için yazdım. İdrar Kaçırmanın Sırları'nda ülkemizin tüm kadınları kendi hayatlarından birer kesit bulacak. Bu kitap, "Tüm zorluklara rağmen ben her şeyin en iyisini yaparım" diyebilecek gücü, kendinde bulan kadınların rehberi olacak." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.