1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Jandarma Uzman Erbaş Alımı Yapılacak! 4. Grup İçin Yeni Gelişmeler Açıklandı!
Jandarma Uzman Erbaş Alımı Yapılacak! 4. Grup İçin Yeni Gelişmeler Açıklandı!

Jandarma Uzman Erbaş Alımı Yapılacak! 4. Grup İçin Yeni Gelişmeler Açıklandı!

Jandarma Genel komutanlığı 2020 yılı uzman erbaş alımı hakkında yeni gelişmeler neler? Uzman Erbaşı Alımı Tarihi Belli Oldu Mu? Alım Ne Zaman Olacak? Tüm detaylar haberimizde…

A+A-

Jandarma Genel Komutanlığı 2020 yılı için henüz uzman erbaş alımı gerçekleştirmedi. 2019 yılında yayınlanan uzman erbaş alımlarında ise 2 ve 3. Grupta bulunan adaylar mülakata çağrılırken 4. Grupta yer alan yüzlerce aday ise mülakata çağrılmadı ve hala çağırılacak olan tarihin açıklanmasını bekliyorlar.

Jandarma’nın Dedikleri

Jandarma Genel Komutanlığı ilk yapılan mülakatların ardından bir açıklama yaparak alımın yeterli olmadığını istenilen sayıya ulaşılamadığını duyurarak kontenjana dahil olmayan tüm adayların seçim aşamalarına çağırılacağını açıklamıştı. Bu sebepten dolayı 2019 1. Dönem uzman erbaş alımına başvuru yapan istisnasız tüm adayların seçim aşamalarına çağrılacağı açıklanmıştı. Fakat geçen sene Nisan ayında yapılan alımın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala 4. Grup duyurusu, çağrısı yapılmadı.

Atamalar Hala Bekletiliyor

4. grup hala alım beklerken korona sebebi ile ataması yapılmayan hala eğitim açıklaması bekleyen yüzlerce aday bulunmakta. Hem 4. Grup çağırılma duyurusu hem de atama bekleyen adaylar eğitim duyurusu beklemeye devam ediyor.

4. Grup Alımı Ne Zaman yapılacak?

Jandarma Genel Komutanlığı henüz bu konu hakkında herhangi bir açıklama ya da duyuru da bulunmadı. Fakat geçtiğimiz ay atamaların yapılması nedeni ile birkaç ay içerisinde de yeni atamaların yapılmasına dair beklentiler var. Bakan Soylu geçenlerde bu duyurular hakkında bir bilgi aktarımında bulunarak duyurunun önümüzdeki dönemlerde yayınlanacağını duyurdu. Fakat Jandarma Pertem telefon hattına ulaşıldığında ise verilen cevap sene sonu oluyor. Yüzlerce insan heyecan ve üzüntü içerisinde elemelere girmek ya da atanma uygulamasının gerçekleştirilmesini bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.