1. HABERLER

  2. SSK

  3. İzdiham Yaşandı: SGK Prim Borcu Olanlar Dikkat! Vergi ve Prim Borcu Affı – Yapılandırması Başlıyor…
İzdiham Yaşandı: SGK Prim Borcu Olanlar Dikkat! Vergi ve Prim Borcu Affı – Yapılandırması Başlıyor…

İzdiham Yaşandı: SGK Prim Borcu Olanlar Dikkat! Vergi ve Prim Borcu Affı – Yapılandırması Başlıyor…

Borcu olan milyonlarca vatandaş tarafından büyük bir heyecanla beklenen yapılandırma gelişmeleri meclisten geliyor. AKP grup başkan vekili Mehmet Muş; vergi ve SGK prim borçları üzerinde yapılandırma aşamaları ile ilgili olarak çalışmaların son hız ile devam ettiğini geçtiğimiz günler içerisinde duyurularını yaptılar.

A+A-

Yapılandırma hakkında merak edilen son dakika gelişmeleri hakkında bilgi veren Muş; ‘’ geçmiş zamanda yapılanlar olduğunu – onlara benzer olanların tekrar geleceğinin ‘’ açıklaması ile dikkatleri çekti.

Ekonomik alanda meydana gelen durgunluklardan ötürü vergi tahsilatlarında da azalma ve bütçelerde açıkların kontrol düzeylerinden çıkmış olmasından dolayı hükümet yeni bir vergi ile beraber SGK prim barış düzenlemeleri ile beraber gündemde görüşüldü. AKP Grup başkan vekili Mehmet Muş; vergi ile beraber SGK prim borçlarında da yeniden bir yapılandırma olması için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Vergi borcu ve SGK prim borcu olanlarda yapılandırmalar nasıl olacak?

Beklenen düzenlemelerin gelmesinin ardından TBMM plan bütçe komisyonunun da gündeminde yer alacak şekilde Muş;

  1. Vergi affı demek yerine vergi ve SGK prim borcu yapılandırma denmesinin daha uygun olacağı çalışmalar devam ediyor.
  2. Teknik kısımlar son hızı ile tamamlanmaya devam ediyor.
  3. Kanun teklifleri için gerekli olan görüşmeler sırasında plan komisyonlarına gerekli teklif sunulacak. Geçmişte konu hakkında yapılanlar olduğuna göre onlara benzer şekilde gelecek.
  4. Teknik kısımlara son hız devam edilirken komisyon aşamalarına bu tekliflerin verildiği zaman herkese duyurulacak olduğu hakkında bilgiler verildi.

Hangi borçlarda yapılandırmalar olacak?

Vergi borçlarının yapılandırılması hakkında birçok açıklama geldi. Bunlar;

  1. Gelir vergi kanunu ile beraber kurumlar vergi kanunu – katma değer vergisi için gerekli olan kanunlar –ÖTV – Damla ve emlak vergisi gibi akla gelen vergiler üzerinde meydana gelen vergi cezalarından gecikme faizlerine kadar zamlar ve vergi asıllarına da bağlı olmadan vergi cezalarında usulsüzlük ve özel usulsüzlük için bilgilendirmeler yapılacaktır.
  2. Sosyal güvenlik primleri ile beraber emeklilik kesenekleri ve işsizlik sigorta primlerinin yanı sıra SGDK – isteklere bağlı olarak yapılan sigorta primlerinin yanı sıra bunlara bağlı gecikme ceza ve zamları yapılacaktır.

Yapılandırma adımları için konu olacak adımların esas itibari ile beraber 30.09.2020 tarihi ile beraber tatmin ediliyor. Pandemi durumlarından dolayı da mücbir sebeplerden ötürü ilan edilerek nisan – mayıs ve haziran ayları içerisinde 400 bin üzerinde mükellefler için de ekim – kasım ve aralık ayları için ödeme yapılacak olduğu aktarılır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.