1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İstanbul’da Yeniden Ekmeğe Zam Talebi
İstanbul’da Yeniden Ekmeğe Zam Talebi

İstanbul’da Yeniden Ekmeğe Zam Talebi

Ankara’da ekmeğe yapılan yüzde 20 oranında zammın Ankara Valiliği tarafından iptal edilmesinde sonra bir zam talebi de İstanbul’dan geldi.

A+A-

Geçtiğimiz haftalarda Ankara’da ekmeğe son 8 ayda ki ikinci zam gelmiş ve ekmeğin fiyatı 1 lira 50 kuruş olmuştu. Hatta Fırıncılar odası yapılan zammın tüm Türkiye genelinde yakında uygulamaya konulacağını ifade etmişti. Son 8 ayda ekmek fiyatına toplamda gelen yüzde 50 oranında zam vatandaşları adeta çileden çıkarmıştı.

Vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine Ankara Valiliği bünyesinde gerçekleştirilen toplantıda son yapılan 25 kuruşluk zammın geri alınması kararlaştırılmıştı. Ekmek konusunda zam beklentileri son bulmuşken ekmeğe zam talebi ile İstanbul Valiliği, İstanbul Ticaret Odası ve Gıda Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya gelen  İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, İstanbul’da ekmek fiyatına yüzde 20 zam talebinde bulundu ve bu istekte son derece kararlı olduklarını açıkladı.

Birçok Fırıncı Can Çekişiyor

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin ekmek girdi maliyetlerini oldukça yükseldiğini ve bu sebeple artık fırıncıların zarar etmeye başladığını belirtti. Kendilerini de vatandaşın yanında olduğunu sırf bu nedenle uzun dönem boyunca ekmek zammından kaçındıklarını belirten Çetin bu noktada zammın artık kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Eğer taleplerinin karşılanmaması durumunda sadece İstanbul’da yüzlerce fırının kapanma tehlikesi ile karlı karşıya kalacağı açıklandı. Şuan itibari ile ise 2020 yılının ilk yarısında ekmek zammının pek olası görülmediği yorumları yapılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.