1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. İşsizlik Sayısını Azaltacak Haber Geldi! İŞKUR’dan MEB’e Dev Personel Alımı!
İşsizlik Sayısını Azaltacak Haber Geldi! İŞKUR’dan MEB’e Dev Personel Alımı!

İşsizlik Sayısını Azaltacak Haber Geldi! İŞKUR’dan MEB’e Dev Personel Alımı!

Koronavirüs salgını nedeni ile eğitim hayatının, örgün olarak devam edip etmeyeceği konusu henüz netleşmemişken İŞKUR’dan dev bir alım duyurusu geldi.

A+A-

Aksi belirtilmediği müddetçe okulların açılmasına az bir zaman kaldı ve İŞKUR TYP kapsamında yeni alım ilanları yayınladı. MEB’in farklı pozisyonları için geçici süreliğine yapılan bu alımlarda 20 bin kişi iş sahibi olacak. Adayların büyük bir heyecan ile beklediği bu ilân sonunda yüzleri güldürdü.

Konuya İlişkin 260 Farklı İlan Mevcut!

Farklı şehirlerde alım yapılacak olup, 18 sayfalık yaklaşık 260 ilan yayınlandı. İŞKUR TYP aracılığı ile yapılacak olan alıma pek çok iş arayışında olan kişi başvuruda bulunacak.

İŞKUR aracılığı ile yapılacak 20bin TYP personeli alımının yapılacağı iller; Bitlis, Afyonkarahisar, Elazığ, Çankırı, Antalya, Sakarya, Düzce, Aydın, Sinop, Muş’tur. Bingöl, Kahramanmaraş, Kars, Yalova, Bayburt, Çorum, Çanakkale’dir.

TYP Personel Alımı için Kimler Başvuru Yapabilecek?

18 yaşını doldurmuş, İŞKUR kaydı olan kişiler başvuruda bulunabilirler. İlan metninde katılım için ayrıca eklenen şartlar varsa bunlara da uyulup uyulmadığına da bakılmalıdır.

Emekli ile malul aylığı almıyor olmakta bir başka başvuru şartıdır. Öğrenim durumunda ise açık öğretim ve açık lise mezunları başvuru yapamıyorlar.

MEB’e Alım Yapılacak Kadrolar Nelerdir?

MEB güvenlik ile MEB bakım ve onarım temizlik işleri ile MEB çevre düzenlemesi kadroları için personel alımı yapılacaktır.

20 bin personel alımı yapılacak ilanda katılımcılar noter kurası ile liste yöntemi ile ve yüzde seksen noter kurası yüzde yirmi liste yöntemi ile seçilmektedir.

İşkur MEB Personel Başvuruları Nereye Yapılıyor?

İŞKUR İnternet Şubesine TC kimlik numaranız ve önceden belirlediğiniz şifreniz ile giriş yapmanızın ardından, üst kısımda yer alan Online işlemler menüsü, ardından açılan sayfada İş arayan ve Toplum Yararına Programlara tıklayıp istediğiniz lokasyonu seçip başvuruda bulunabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.