1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İslam Memiş’ten Dolar,  Altın ve Gümüş Fiyatları İçin Bomba Açıklama! Yakın Zamanda Sağlam Bir Tokat Gelecek…
İslam Memiş’ten Dolar,  Altın ve Gümüş Fiyatları İçin Bomba Açıklama! Yakın Zamanda Sağlam Bir Tokat Gelecek…

İslam Memiş’ten Dolar,  Altın ve Gümüş Fiyatları İçin Bomba Açıklama! Yakın Zamanda Sağlam Bir Tokat Gelecek…

Altın fiyatlarında meydana gelen düşüş hareketleri hız kesmeden devam ederken altın ve para piyasaları uzmanı olarak yer alan İslam Memiş altın ve gümüş gram fiyatları konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

A+A-

Altın fiyatlarında meydana gelen düşüş hareketleri hız kesmeden devam ederken altın ve para piyasaları uzmanı olarak yer alan İslam Memiş altın ve gümüş gram fiyatları konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Memiş; altın fiyatları önümüzdeki birkaç haftalık süreç içerisinde toplanma hareketlerine başlayacak olduğunu ve kısa ve orta vade içerisinde beklenen fiyatların neler olduğuna yer verdi.

Mart ayının ilk haftası içerisinde altının son on aylık süreç içerisinde en düşük seviyelere kadar inmesi ve dolar kurunun yeniden toparlayarak 7,58 seviyesine kadar artış göstermesine dikkatleri çekti. Dolar / TL kuru üzerinde meydana gelen 7,58 seviyesi aslında altın gram fiyatları üzerinde değer kaybı olmasına neden olmadı. Olumlu yönde gram altın fiyatlandırması beklediğini ifade eden Memiş; ‘’ altın gram fiyatlarının 400 TL civarında kendisini dengelemek için uğraşsa bile 397 TL ile 417 TL arasında sürekli git gel durumları yaşıyor. Dolar / TL kurunun ne yönde olacağını aslında gram altın fiyatları belirleyecek olacağını ön görüyorum. ‘’ şeklinde söylemlerine yer verdi.

Altın olumlu yönde desteklenecek…

Düşük faiz politikalarının hala devam ediyor olması bol likiti de ile jeopolitik risklerin artması gibi nedenler bir araya gelerek altın fiyatlarının orta ve uzun vade içerisine olumlu yönde desteklenecek olduğuna işaret ediyor. Fakat küresel bir şekilde meydana gelen finans piyasalarına bakılacak olursa yatırımda meydana gelen çeşitlilik, son aylar içerisinde oluşan manipülasyonlardan beslenmesinden ötürü en çok değer kazanan yatırım aracı olması ile dikkatleri çekti. Piyasalar üzerinde sağlıklı bir süreç söylemek pek de mümkün değil.

Tahvil faizleri üzerinde normalleşmenin olması ardından altın fiyatlarında normalleşme üzerinde etkisini gösterecek durumlar kısa vadeli bir şekilde işlem yapmasına olanak sunacak. Dileyen kişiler de piyasaları normal süreçlerine dönmesini bekleyene kadar sabır göstermesi gerekir şeklinde yorumları ile altın ve gümüş toparlanma süreçlerine gireceğine bir anda dikkatleri çektiler.

Teşvik paketi ile beraber emtia fiyatlarında meydana gelecek olan olumlu yansıma ons üzerinde kırılma yaratacak mı yaratmayacak mı bakılması gerekiyor. Gümüş 28 doları takip ederken dolar / TL kuru üzerinde meydana gelen gerilme gram taraflarının yükselmesine engel olur. Bundan dolayı bir süre daha beklemeyi tercih etmek uygun olur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.